Zakaj Slovenci tako radi smučamo v Nassfeldu?

Zakaj Slovenci tako radi smučamo v Nassfeldu?
28.12.2017 AVTOR: Maja Vojska
V Nassfeldu se zavedajo, da za zadovoljnega smučarja niso dovolj le dobro pripravljene proge.

Zakaj torej v Nassfeld?

 

-110 kilometrov odlično urejenih smučarskih prog

-30 žičniških naprav

-40 prog

-zagotovljen sneg zahvaljujoč jadranskemu ciklonu

-100 sončnih ur več kot v severnem delu Alp

-140 km iz Ljubljane

-25 smučarskih koč in restavracij ob progah

-gorska panorama

-poligoni za prosti slog in zabavo

-3 vadbeni poligoni za otroke

-možna turna smuka in pohodi s krpljami

-na voljo tudi 80 km tekaških prog (od lahkih do težkih), višinske tekaške proge

-5 sankaških prog, 3 osvetljene

Več o smučišču.

Razlog, da je smučišče Nassfeld (Mokrine), ki se redno uvršča med deset najboljših v Avstriji, tako zelo priljubljeno med slovenskimi smučarji, ni samo bližina Slovenije (od Ljubljane je oddaljeno le dve uri vožnje). Ampak zagotovo k temu pripomore več dejavnikov, med drugim tudi pestra ponudba, ki jo izvajajo za različne profile smučarjev.

Po preživelem smučarskem dnevu na Mokrinah lahko povzamem, da smučišče navdušuje s svojo velikostjo, osupljivo gorsko panoramo in raznolikostjo prog, ki omogočajo smučarske užitke tako začetnikom kot izkušenim smučarjem. 

Na 110 kilometrih smučarskih prog, ki jih povezuje 29 sodobnih žičnic in vlečnic, ter spektakularnih progah za prosto smučanje gotovo vsak najde nekaj zase.

 

Da ne omenjamo zabaviščnega parka na snegu, koč in restavracij, ki so tik ob smučarski progi, ter dejstva, da je v Nassfeldu sneg zagotovljen. Snežna podlaga je bila odlično pripravljena in ne glede na to, da je bilo snega na pretek so predvsem v nižjih legah smučišča delovali smučarski topovi. 

Za dodatno izboljšanje so za letošnjo sezono investirali okoli 19 milijonov evrov v izgradnjo infrastrukture. Da v razvoj nenehno vlagajo, kažejo tudi določne novosti, ki so na voljo v letošnji sezoni. V ospredju so bili med drugim zvišanje udobja z razširitvijo prog, ureditev tekmovalne proge in poligona za trening, izboljšanje zasneževalnih naprav, investicije v hotelsko infrastrukturo kot tudi ureditev novega vadbenega poligona z žičnico za začetnike, tekoči trak in stavba smučarske šole ob dolinski postaji kabinske žičnice Millennium-Express.

Sonce, sonce in še enkrat sonce

Smučišče je predvsem ponosno na svojo lokacijo, saj jim zagotavlja, da imajo na pretek sonca (Nekaj sto ur več od povprečja, glede na ostala območja severnih Alp). Tudi mi smo imeli srečo, saj je bilo vreme neverjetno. Še preden smo se podali na smuko, so nas dosegli sončni žarki, ki so z nami vztrajali skoraj do konca. 

Ob takem sončnem vremenu človek preprosto mora uživati v panorami na eni od teras, ki so založene z najrazličnejšimi ležalniki in sedali ter kar vabijo utrujenega smučarja, da se malo pomartinčka in odpočije.

Mokrine so zagotovo družinsko smučišče

Na tem smučišču avstrijske Koroške namenjajo posebno pozornost družinam in predvsem najmlajšim. Ne le s številnimi ugodnostmi za družine, temveč tudi z vsebinami, ki bodo otrokom zapolnile in polepšale dneve, tudi ko niso na zasneženih strminah.

Celo tisti, ki ne smučajo, bodo v Nassfeldu uživali, saj ponuja še kup drugih zimskih radosti, vse od drsanja na Preseškem jezeru (ob pravih pogojih), 80 kilometrov urejenih prog za tek na smučeh in zimskih pohodniških poti do sankališč, po katerih se bodo z navdušenjem spustili otroci in odrasli.

Po smučanju pa si privoščite kulinarično doživetje

Poleg priljubljene koroške kuhinje so predvsem italijanski vplivi tisti, ki delajo kulinarično ponudbo v Mokrinah tako edinstveno. Neposredno ob progah lahko izbirate med 25 smučarskimi kočami in restavracijami. Med njimi najdete tako gostišča in prvorazredne restavracije kot tudi klasične smučarske koče in smučarske bare. Preizkusili smo ponudbo v najvišje ležeči restavraciji Kofelalm, kjer je bila ponudba pestra, kakovost hrane pa prilagojena cenam- za malo višjo ceno, vrhunske jedi.

V območju smučišča se nahajajo tudi hotelski wellnesi, kjer lahko smučarji sprostijo obolele mišice. Vsekakor dodatek, ki ga bomo naslednjič morali preizkusiti tudi mi.

Rečemo lahko, da je smučišče zagotovo vredno obiskati, poskrbite le, da se smučati odpravite, ko bo vreme lepo, saj takrat postane pravi smučarski raj.

Značke: Smučanje, Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ