Zelenica Ski Raid 2020: Kovačič ubranil naslov državnega prvaka

Zelenica Ski Raid 2020: Kovačič ubranil naslov državnega prvaka
10.03.2020 AVTOR: M.V., FOTO: Žiga Eržen

V nedeljo, 8. marca 2020, je na Zelenici potekalo letošnje državno prvenstvo v turnem smučanju, v disciplini posamezno. Luka Kovačič je ubranil lansko zmago in s tem tudi naslov državnega prvaka.

Kljub temu da je letošnja zima v naše gore prišla z veliko zamudo, je organizatorje tekme razveselila pravočasno in skupaj s prekrasnim vremenom pričarala čudovito zimsko idilo ter idealne pogoje za tekmovanje. Organizatorji so pripravili snežnim razmeram prilagojeno traso, primerne težavnosti in dolžine za tekmo državnega prvenstva. 39 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške se je pomerilo na trasi iz Ljubelja na Zelenico, kjer so opravili z enim (krajša proga) oz dvema (daljša proga) krogoma.

Naslove državnih prvakov so osvojili Luka Kovačič (člani), Karmen Klančnik Pobežin (ženske), Maj Pritržnik (mladinci) in Tomaž Soklič (veterani). Nastopilo je tudi 11 turnih smučarjev, ki so nastopili na srednji čas, zmagovalec pa je postal Blaž Ribič, ki je prejel smuči Elan Ibex.


Sočasno s tekmo Zelenica Ski Raid je na Zelenici potekal tudi Vikend zabave na snegu v organizaciji Občine Tržič, Visit Tržič in GUC Zelenica. Številni obiskovalci so se lahko preizkusili v vožnji s hillstriki, testirali so turnosmučarsko opremo, se udeležili plazovne delavnice in se okrepčali v ledenem baru.

Tekma je potekala v organizaciji Društva za razvoj turnega smučanja in soorganizaciji Društva GRS Tržič, ŠD Lom, PD Tržič, GUC Zelenica in Občine Tržič. Tekmo so podprli: Šport 11, Elan, LaSportiva, ATK vezi, Garmin Slovenija, Dynafit Slovenija, Lumar hiše, Atomic, Bono Sport, Občina Tržič, Visit Tržič, Rodeo team.

VIR:PZS

Značke: Smučanje
Ključne besede:
turno smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ