Zima v smučarskem središču Hochkönig - na vrhu doživetij

Zima v smučarskem središču Hochkönig - na vrhu doživetij
27.10.2017 AVTOR: Maja Vojska
Priljubljeni klasiki in prijetna ponudba poskrbijo za nepozabno zimo v Maria Almu, Dientenu in Mühlbachu ter njihovi okolici.

Spektakularna ponudba za prosti čas zagotavlja vznemirljive trenutke

Gosti se spet lahko veselijo čiste zabave na 120 kilometrih prog in 32 najsodobnejših žičnicah v smučarskem središču Hochk önig. Popolna infrastruktura pred idilično gorsko kuliso – to je prava zimska čudežna dežela. Prostora je dovolj, da pridejo na svoj račun vsi, ne glede na starost in znanje. Vključeni so vznemirljivi trenutki na odročnih bregovih za turno smuko, na brezhibno urejenih progah in v snežnem parku. Ponudba za prosti čas v smučarskem središču Hochk önig pa vključuje tudi krpljanje, turnirje balinanja na ledu in romantične vožnje s kočijo po zasneženih gozdovih.

Klasika: Kraljeva tura za vrhunske občutke

Kraljeva tura ambicioznim ljubiteljem smučanja ponuja optimalni izziv z 32 kilometri neprekinjenih prog, 5 vrhovi in 6.700 metri višinske razlike. Zimski športniki se lahko brez težav osredotočijo na sanjsko alpsko panoramo, ko se iz Maria Alma, Dientena in Mühlbacha podajo na odlično označeno pot. Znameniti leseni prestoli Hochk öniga ob najlepši alpski smučarski poti nudijo popolno počivališče in so zelo priljubljen motiv za fotografiranje.

Obiskovalci lahko na postajah žičnice Aberg Langeck in Hochmais, na najvišji točki poti, na fototočkah, ki jih lahko sprožijo s smučarsko karto, posnamejo osupljivo fotografijo za spomin in to kar sami, brez kamere. Slike lahko nato naložijo na www.skiline.cc ali pa z aplikacijo Skiline. Tudi v prihodnji zimi pa boste lahko na kraljevi turi z Geocachingom odkrili številne zaklade.

V veselem pričakovanju Božiča: Kraljevski adventni čas na Hochk önigu

Želite povezati smučanje z mirnim adventnim časom? V smučarskem središču Hochk önig to ni problem. Gorski advent okoli slavne cerkve Sv. Miklavža v Dientenu ali spokojni adventni koncerti v romarski cerkvi Maria Alm, v predbožičnem času regija nudi vsestranski kulturni program kot protiutež športnim uram v hribih. Božični sejmi mamijo z vonjem cimeta, piškotov in toplega kuhanega vina, adventni pevci in tradicionalni trobilci vabijo s prijetnimi zvoki, v cerkvah pa so na ogled ljubeče izrezljane jaslice.

Značke: Smučanje, Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ