Zimska in termalna zabava v okolici Beljaka

Zimska in termalna zabava v okolici Beljaka
27.11.2018 AVTOR: M.V., FOTO: www.austria.info

Največje smučišče srednje Koroške, Osojščica (nem. Gerlitzen Alpe), obsega 18 žičnic, 44 kilometrov odlično pripravljenih smučarskih prog, 15 kilometrov smučarskih rut in otroški snežni park.

Pravi zimski raj! Široke proge, ena najboljših smučarskih šol v državi, kjer govorijo tudi slovensko in hrvaško, ter – zahvaljujoč najsodobnejši tehniki zasneževanja – velika količina snega.

Še prijetneje je na družinskem smučišču Tromeja (nem. Dreiländereck) pri Arnoldsteinu, z zanimivimi programi za ljubiteljske smučarje, odličnimi možnostmi za postanek in 10 kilometrov dolgo progo za tek na smučeh. Prava izbira za zimske športnike, ki se želijo podati na smučarsko turo ali na zimski pohod, sta naravni park Dobrač (nem. Naturpark Dobratsch) in nordijski smučarski center Alpen Arena, kjer je mogoče teči na smučeh tudi pod reflektorji. Zimsko zabavo nudijo tudi številna naravna sankališča in drsališča v regiji.

Popolno sprostitev lahko doživite v koroških termah Warmbad-Villach v Južni Avstriji, v najsodobnejšem termalnem svetu doživetij v Avstriji in na beljaškem adventnem sejmu (od 16. 11. do 24. 12. 2018) s prijetnim drsališčem in s tradicionalnimi adventnimi hiškami.


Novi zimski vrhunci:

  • Smučanje in terme: s smučišč Osojščica in Tromeja (nem. Dreiländereck) se podajte neposredno v koroške terme!
  • Zimska koroška karta (nem. Winter Kärnten Card): ključ do doživetja, zabave in številnih prednosti pri partnerjih kot sta smučišči Osojščica in Tromeja, nordijski smučarski center Villacher Alpen Arena itd.


Naravni park Dobrač

Pohod s krplji in zimska zabava v naravnem parku Dobrač.

Dobrač (nem. Dobratsch) v Južni Avstriji deluje pozimi s kuliso kot iz domovinskega romantičnega filma posebej zasanjano: zasnežena pogorja, strma pobočja, robate skale, skrivnostne sledi živali in škrtajoč sneg.

Pred 15 leti so najstarejši naravni park na Koroškem spet prepustili mehkemu turizmu in od takrat je to raj za ljubitelje smučarskih tur, tekače na smučeh in zimske pohodnike. Priporočamo vam tudi postanek v kočah, da boste lahko preizkusili regionalne dobrote.

Nasvet: Naravni park Dobrač unplugged: magičen nočni pohod skozi zasnežene gozdove.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ