ZOO park Rožman – azil za živali z grenko preteklostjo

ZOO park Rožman – azil za živali z grenko preteklostjo
08.12.2020 AVTOR: M.V., FOTO: arhiv parka

Ste vedeli, da se tudi pri nas nahaja park, kjer skribijo za zanemarjene in trpinčene cirkuške živali? Prijeten park stoji v bližini Horjula in tudi srčnega oskrbnika je letošnje leto močno zadelo.

"Zoo park Rožman ni in nikoli ne bo živalski vrt, ampak je dom zavrženim, odpisanim, poškodovanim in maltretiranim živalim. Tu je našlo svoj dom in mir že zelo veliko živali. Veliko od teh ni več z nami, veliko jih imamo trenutno in vem da jih bo v bodoče še veliko, " pojasnjujejo.

Gre za park, ki predstavlja dom zavrženim, pozabljenim in zapostavljenim živalim , ki so bile rešene pred krutim koncem in iz nemogočih razmer. Vsaka žival v parku ima za seboj grozno in travmatično zgodbo, ki jo zelo težko pozabi. Kljub temu se lastnik parka g. Jože Rožmanec trudi, da bi vsakemu kosmatemu prebivalcu v parku omogočil dolg in lep preostanek življenja


"Živali poiščemo, uredimo dokumentacijo, poskušamo zbrati sredstva za njihov odkup – sledi transport, namestitev, veterinarska in psihična oskrba, ja potem pa stopamo naprej po isti poti, dokler nam narava to dovoljuje,"


"To delam že od otroških let, brez prekinitve do današnjih dni. Ta pot je lepa vendar tudi zelo težka , saj smo že veš čas prepuščeni sami sebi. Neprestano se odrekamo vsemu, mnogokrat tudi normalnemu življenju, samo zato, da lahko pomagamo živalim in vzdržujemo park," pojasnjuje Jože.

Tudi njih je to leto precej prizadelo, saj živijo predvsem od donacij obiskovalcev, ki pa jih je bilo zaradi letošnje situacije bore malo. "Park deluje in živi od prostovoljnih prispevkov, žal pa je leto, ki mineva, močno prikrajšalo ljudi in tudi naše živali. V tem letu smo imeli zelo malo obiskovalcev, zato je naše preživetje izredno težko, kljub temu se trudimo dalje, saj topel pogled živali, ki se še kako zaveda, da smo ji rešili življenje, odtehta vse skrbi, ki nas tarejo."

Zato so se odločili, da poskusijo z nabiranjem sredstev preko platforme gogetfunding.com. In trenutno so že na polovici svojega cilja. Pomagate pa jim lahko tudi z nakupom njihovega koledarja.


V tej akciji zbiranja pomoči:

1. bodo zbrana sredstva porabljena za izdelavo velike letalnice, v kateri bo svoj novi dom dobila zlata mongolska orlica Ksena - v njej bo ponovno poletela...
2. bo del zbranih sredstev porabljen za zalogo hrane, ki jo živali potrebujejo čez zimo.

Kot pravi lastnik parka pa upa, da se ob izboljšanju situacije kmalu vidimo.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ