Glava v pesku

Glava v pesku

Glava v pesku je drugi kriminalni roman iz priljubljene serije o inšpektorju Nicku Dixonu.

Redna cena
22,90 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Odkritje odsekane glave na igrišču za golf sproži mrzličen lov na serijskega morilca, ki močno pretrese mirno angleško mestece Burnham-on-Sea. Preiskovalci povežejo dogodek z nizom nerazrešenih umorov iz 70. let in inšpektor Nick Dixon se nenadoma znajde v dirki s časom, ki ga popelje po vsej državi.

Še več je na kocki po surovem umoru starejšega moškega, in ko bo Dixon vse bliže resnici, se bo začel spraševati, ali res lovi samo enega morilca. Glava v pesku je drugi kriminalni roman iz priljubljene serije o inšpektorju Nicku Dixonu.

RECENZIJA BUKLA

Damien Boyd je v Londonu rojeni angleški pisec kriminalk in trilerjev, ki je dolgo časa delal kot preiskovalec zločinov, zato so mu policijske metode dobro poznane. Do zdaj ga v slovenščini nismo poznali, zdaj pa naenkrat dobivamo dva prevoda njegovih romanov, v katerih predstavlja svoj nosilni lik, inšpektorja Nicka Downa. Ta je svojo knjižno premiero doživel ravno z Vranovim letom leta 2013, od takrat pa je do danes izšlo še ducat romanov z njim v glavni vlogi. Vranov let je ime plezalni smeri, ki se je kot svoj še neuresničeni izziv loti Nickov nekdanji izkušeni soplezalec in prijatelj Jack Fayter, vendar pa gre – o čemer izvemo v prologu – tokrat nekaj usodno narobe, zato Fayter zgrmi v globino in se smrt­no ponesreči. Steče rutinska preiskava, Nicka Downa pa pokličeta Fayterjeva starša, ga spomnita, da je Fayter Downu rešil življenje, in ga poprosita, če lahko spremlja preiskavo in zagotovi, da bo šla po pravilih. Down jima to obljubi, sprva dobljeni podatki s terena pa kažejo, da je kljub plezalčevi izkušenosti šlo za nesrečo. Potem pa se začnejo gostiti pričevanja o neobičajnem dogodku v soteski tik pred Jackovim padcem s stene, kar na ponesrečenca vrže drugo luč – kmalu pa se pojavijo tudi ljudje, ki so imeli interes, da Fayter umre.
V drugem romanu o inšpektorju Nicku Downu Glava v pesku (iz leta 2015), ki se kot marsikatera od Boydovih kriminalk dogaja v mirnem angleškem mestecu Burnham-on-Sea, pa smo priča bolj konvencionalnemu kriminalnemu zapletu: na igrišču za golf odkrijejo odsekano glavo, kar seveda sproži lov na (serijskega) morilca, preiskovalci povežejo dogodek s serijo nerazrešenih zločinov izpred desetletij, Nick Down pa se znajde pod pritiskom, ki ga potisne na pot po vsej državi. Ko se pojavi še eno truplo, se odprejo mnoga nova vprašanja, med drugim tudi to, ali gre res za samo enega morilca. Dvojček čvrstih in dobro raziskanih angleških kriminalk.

Samo Rugelj, Bukla 168

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ