Komplet Izbira - Dar

Komplet Izbira - Dar

Redna cena:
48,80 €
Naročniki revij:
30,00 €
Akcija -30%
34,16 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Artikla trenutno ni na zalogi.

Knjiga Izbira

Življenje doktorice Eger je bilo izjemno mračno. Kot najstnico so jo odpeljali v Auschwitz. Tam je kljub mučenju, lakoti in stalni grožnji smrti ohranjala svojo duševno in duhovno svobodo. Grozote, ki jih je doživela, je niso zlomile. Nasprotno: opogumile so jo in jo utrdile. Njena modrost izvira iz bolečih življenjskih dogodkov, ki so jo globoko zaznamovali.

Doktorica Eger v tej knjigi prepleta pričevanja o spremembah, ki so jih doživeli njeni pacienti, z lastno nepozabno zgodbo o preživetju Auschwitza. Njena zgodba o preživetju je navdihujoča in dramatična kot številne druge, vendar ni edino, zaradi česar sem si tako vneto želel deliti to knjigo s svetom.

Prevzelo me je predvsem to, kako Edie izhaja iz svojih izkušenj, da pomaga ljudem odkriti pravo svobodo. V tem oziru ima njena knjiga veliko večjo vlogo, kot če bi šlo za še ene spomine o holokavstu, čeprav so taka pričevanja bistvena zato, da preteklost ne bi šla v pozabo. Njen cilj je pomagati vsakemu izmed nas pobegniti iz umskih ječ, v katere smo vklenjeni. Vsi smo ujeti v tako ali drugačno umsko ječo, Ediejino poslanstvo pa je, da nam pomaga uvideti, da smo sami svoji ječarji, prav zato pa smo prav sami tisti, ki se lahko osvobodimo.

Ediejino knjigo je morda še najbolje primerjati z znamenitimi spomini o holokavstu Viktorja Frankla, Kljub vsemu reči življenju DA. Doktorica Eger si s Franklom deli prodorno, globoko znanje o človeškosti ter pripovedovanje obogati s toplino in intimnostjo dolgoletnega terapevtskega dela. Viktor Frankl se je poglobil v psihologijo ujetnikov, ki so bili z njim v Auschwitzu. Doktorica Eger nam ponuja psihologijo svobode.

dr. Philip Zimbardo

Knjiga Dar

Najpomembnejše ni to, kar se nam zgodi, temveč to, kar naredimo s svojimi izkušnjami.

Vsi se spopadamo s trpljenjem – z žalostjo, izgubo, obupom, s strahom, tesnobo in porazi. Vendar pa imamo tudi izbiro; lahko popustimo in se vdamo travmi ali težavam ali pa vsak trenutek doživljamo kot dar.

Dr. Edith Eger, priznana terapevtka, ki je preživela holokavst, nas s praktičnimi nasveti spodbuja, da spremenimo utesnjujoče misli in uničevalne vedenjske vzorce, v katere smo vklenjeni.

Navdihujoči nauki, ki jih spremljajo primeri iz njenega življenja in iz življenja njenih pacientov, nam pomagajo, da tudi v lastnih mračnih trenutkih vidimo dobro šolo in najdemo svobodo s pomočjo moči, ki se skriva v nas samih.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ