Prijatelj

Prijatelj

Uživala sem ... To je ena mojih najljubših knjig in ganila me je. Whoopi Goldberg, The View

Redna cena:
21,90 €
Akcija -20%
17,52 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Artikla trenutno ni na zalogi.

Ko Ženska nepričakovano izgubi dolgoletnega prijatelja in mentorja zaradi samomora, mora poskrbeti za njegovega nezaželenega psa, ki ga je pustil za seboj. Njeno spopadanje z žalostjo se stopnjuje ob nemem trpljenju psa, ogromne nemške doge, vdane gospodarju, ki je nenadoma izginil, ter z grožnjo, da jo bodo izselili: v stavbi, kjer živi, so psi prepovedani. Prijatelj je premišljevanje o prijateljstvu, izgubi in žalovanju ter hkrati slavljenje čudežne in zdravilne moči človeško-pasje povezanosti.

MNENJA O KNJIGI

Premislek o pisanju in izgubi integritete v našem književnem življenju je v jedru tega romana … Že sama proza Nunezove nas potolaži. Njen samozavestni in neposredni slog nas dviga glasba njenih stavkov, njena globoka in večstranka bistroumnost. Preprosto se loteva pomembnih idej in ponuja modrost stremečemu piscu, ki morda ne bo nikoli, kot se boji pripovedovalka, spoznal tega ljubeznivega, bistroumnega prijatelja ali tega sveta, ki umira. Toda ali resnično umira? Morda. Vendar Nunezova s Prijateljem prinaša dokaz, da je za zdaj še živ.
New York Times Book Review


»Popolno uglašen roman … ironičen in ganljiv. Prijatelj je zgodba o ljubezni, zgodba o blaznosti in zgodba o okrevanju.«
VANITY FAIR

»Prisrčna, čudovita zgodba, ki brni od vpogledov.«
THE ECONOMIST

»Pikro, polno namigov, očarljivo … Nunezova zanimivo razmišlja in se pogumno spopade z vsako temo – žalovanjem, pisanjem, akademskim svetom, politiko spolnosti – ki se je loti.«
NEW YORK TIME CRITICS' TOP BOOKS OF 2018

»Roman, ki je kakor zahrbten udarec v trebuh … dovršen primerek zgodbe o človeku in živali.«
HARPER'S MAGAZINEO AVTORICI

Sigrid Nunez se je rodila v New Yorku nemški materi in kitajsko-panamskemu očetu. Njuno življenje je navdihnilo njen prvi roman A FEATHER ON THE BREATH OF GOD (1995). Napisala je še šest romanov, med njimi THE LAST OF HER KIND (2006), SALVATION CITY (2010), FRIEND (2018; prevod Prijatelj, 2021) in WHAT ARE YOU GOING THROUGH (septembra 2020). Je tudi avtorica knjige SEMPRE SUSAN: A MEMOIR OF SUSAN SONTAG (2011).

Prejela je več nagrad, med njimi leta 2018 National Book Award for Fiction, ameriško državno književno nagrado za leposlovje, Whiting Award, The Rome Prize in literature, nagrado za književnost Ameriške akademije v Rimu, in Berlin Prize Fellowship, štipendija Ameriške akademije v Berlinu za bivanje/nastanitev/ustvarjanje v tem mestu.

Njena dela so prevedena v več kot dvajset jezikov.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ