Hodili smo - Nekaj koristnih aplikacij za pohodnike

Nekaj koristnih aplikacij za pohodnike
28.05.2018 AVTOR: Maja Vojska
Danes praktično ni športno aktivne osebe, ki ne bi imela vsaj ene mobilne aplikacije za ta namen- na trgu najdemo tudi kar nekaj aplikacij za pohodnike.

Zaradi popularnosti pametnih mobilnih telefonov, ki omogočajo veliko več od osnovne funkcije klicev in pošiljanja sms sporočil, so ti postali tudi obvezen del opreme pohodnikov.

Čeprav naj bo telefon spremljevalec vsakega pohodnika zaradi varnosti, lahko nanj naložimo tudi marsikatero koristno aplikacijo.

POMEMBNO: Če uporabljamo telefon za slikanje in uporabo različnih aplikacij, je pametno, da s seboj vzamemo dodaten vir polnjenja (Powerbank itd.)

1. Aplikacija Planinc

Planinc je android aplikacija, ki je namenjena vsem pohodnikom in hribolazcem. Planinec je slovenska aplikacija, ki vsak dan pridobiva na priljubljenosti.

Omogoča zelo preprosto beleženje osvojenih vrhov v digitalno planinsko knjižico. Na osnovni strani nam aplikacija prikaže najbližje vrhove glede na našo trenutno lokacijo.

Ko se povzpnemo na vrh hriba, najdemo na kovinski škatli z žigom tudi nalepko PLANINC aplikacije. Osvojitev vrha lahko vpišemo s približanjem mobilne naprave nalepki.

Če vaša mobilna naprava ne podpira brezstične tehnologije (NFC), lahko osvojitev vrha potrdite s klikom na gumb "Si na cilju? " in vpišete na nalepki zapisano šestmestno lokacijsko kodo. Aplikacija vam sporoči, ali je koda pravilna. Sistem preveri še vašo lokacijo in zabeleži osvojen vrh. V aplikaciji je mogoče videti tudi predhodne vpise uporabnikov po posameznih vrhovih in nekaj statistike.

  1. Bližnje lokacije:Ne iščite cilja, na seznamu se pokažejo najbližje lokacije.

  2. Vpis z dotikom: Vpis na vrhu lahko opravite tako, da telefon prislonite k nalepki.

  3. Brezplačno: Osnovna uporaba aplikacije je brezplačna in bo taka ostala.

  4. Tekmujte s prijatelji: Ne dovolite, da se vaši prijatelji vpišejo večkrat!

  5. Značke Planinc: Zberite vse značke! Od bronaste pa do kralja gora.

  6. Sodelujete v izzivih: Vpisi na določenih točkah, vam prinesejo sodelovanje za praktične nagrade.

2. Slovenia Trails Hiking &Biking

Slovenia Trails je vodnik po kolesarkah in pohodniških poteh v Sloveniji. Aplikacija je plod razvoja podjetja Monolit d.o.o. in združenja Pohodništvo in kolesarjenje GIZ. Namenjen je vsem, ki radi odkrivajo nove kraje in raziskujejo lepote Slovenije. 

Vodnik vsebuje preko 300 pohodnih in kolesarskih ter podatke o specializiranih namestitvah za pohodnike in kolesarje ter predstavitev članov Združenja za kolesarjenje in pohodništvo.

Vodnik zajema področje celotne Slovenije.

Poti so predstavljene s podrobnimi podatki kot so: dolžina poti, trajanje, zahtevnost poti, opis poti, slika markacije, višinski podatki - vključno z višinskim profilom in zanimivimi lokacijami ob poti.

Za vsako pot lahko preverimo ali je družinam prijazna, kolikšen del poti poteka po gozdu, preverimo lahko ali pot poteka po glavnih ali stranskih cestah. 

Brezplačna mobilna aplikacija Hiking and Biking in Slovenia je otrok Gospodarskega interesnega združenja GIZ Pohodništvo & kolesarjenje in Slovenske turistične organizacije in omogoča, da na svoji poti ničesar več ne prepuščate naključju. Na voljo je za uporabnike iOS in Android naprav.

3. ViewRanger Zemljevidi in Poti

Z aplikacijo ViewRanger 6 je odkrivanje zanimivih navodil za pot preprostejše kot kdaj koli. Nova posodobitev prinaša prenovljeno obliko in postavitev. V uri Android Wear ™ lahko prikažete aktivno navigacijo in podatke o potovanju. Načrtujte svojo pustolovščino na prostem s podrobnimi topografskimi zemljevidi in na tisoče navodili za pot. Idealno za raziskovanje divjine ali preprosto preživljanje dni na deželi. Aplikacijo uporablja in ji zaupa več kot 300 iskalnih in reševalnih ekip v Evropi in Severni Ameriki.

PREDSTAVITEV STORITVE SKYLINE: 
Poživite svoje zunanje zemljevide s storitvijo Skyline, našo novo tehnologijo razširjene resničnosti. Z uporabo vaše kamere prepoznava ključne elemente v vaši okolici, denimo vrhove, kraje in jezera. Skyline vam je lahko pomaga tudi pri navigaciji. Spremljajte smerne točke in upoštevajte usmerjevalne puščice za poti na resnični pokrajini.
[Skyline zahteva naprave z vmesnikom GPS, kamero, kompasom in giroskopom. Združljivost s storitvijo Skyline ni zagotovljena.]

4. Gaia GPS

Plačljiva aplikacija omogoča nalaganje zemljevidov, ki jih lahko pohodniki uporabljajo tudi takrat, ko nimajo povezave s spletom. Uporabniki imajo tudi možnost shranjevanja svojih izletov in poti ter pripenjanja lastnih fotografij. Znotraj aplikacije so možne tudi številne nastavitve, kot denimo spreminjanje merskih enot, barvne podobe in zvokov.

Značke:
Ključne besede:
Specifikacije
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ