5 idej, kako z otroci izkoristiti zadnje počitniške dni

5 idej, kako z otroci izkoristiti zadnje počitniške dni
30.08.2022 AVTOR: Maja Vojska
Poletje se bliža koncu in otroci bodo čez dva dneva spet sedli v šolske klopi. Še vedno pa lahko izkoristite zadnja dva dneva počitnic za zabavne aktivnosti zunaj.

1. Izkoristite toplo popoldne ob bližnji reki in jezeru

Čeprav temperature niso več pretirano visoke, pa lahko zadnje dneve počitnic izkoristite ob bližnjem jezeru, reki ali na morju. Če je premrzlo za kopanje, se lahko z otroci igrate nogomet, mečete frizbi ali preizkusite slackline.

2. Kino na prostem/opazovanje zvezd

Gledanje filma na prostem, ko se dan prevesi v noč je posebno doživetje. Če živiti v hiši si lahko izposodite projektor, napnete belo rjuho na steno hiše in si ogledate risanko ali dve. Lahko pa se podate v bližnji park, razgrnete piknik deko in si ogledate film na telefonu ali pa še raje kar opazujte zvezde.

3. Raziskujte dogodivščine kar na vašem dvorišču

Za zadnjo poletno dogodivščino vam ni potrebno daleč. Otroci obožujejo kampiranje, zato postavite šotor kar na vašem dvorišču in z njimi tam prespite. Zvečer si lahko pripovedujete zgodbe, pojete in se igrate različne družabne igrice. Veliko bolj zanimivo kot v domači dnevni sobi.

4. Piknik z razgledom

Izkoristite še zadnje lepe popoldneve in se z družino odpravite v naravo. Spakirajte prigrizke, piknik odejo in se odpravite v naravo. Priporočamo, da izberete prostor, kjer je čudovit razgled in veliko prostora za igranje in lovljenje.

5. Obiščite živalske prijatelje na kmetiji

Otroci obožujejo naravo in živali! Če želite, da si vaši otroci še posebej zapomnijo zaključek počitnic, se odpravite na izlet do bližnje kmetije ali kmečkega turizma, kjer bodo vaši otroci imeli možnost spoznavanja in druženja z različnimi živalmi

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ