5 razlogov, zakaj je kampiranje jeseni še boljše kot poleti

5 razlogov, zakaj je kampiranje jeseni še boljše kot poleti
06.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Ecodiparma

Večina ob besedi kampiranje pomisli na poletje, a tudi kampiranje jeseni ima poseben čar.

Zakorakali smo v september, a to pa še ne pomeni, da morate povsem pospraviti svojo kamping opremo in kopalke. V Istri in Dalmaciji je še vedno prijetno toplo, pa tudi pri nas lahko ob lepih vikendih še vedno uživate v različnih kampih po vsej Sloveniji. Če pa vam spanje v šotoru v bolj mrzlih nočeh ne diši preveč, pa lahko pobrskate med različnih ponudnikih glampinga oziroma kampiranja z vsemi prednostmi, ki jih ponuja hotel.

Veliko kampov pa ima na primer v svoji ponudbi tudi mobilne hiške, ki so tudi super izbira za bolj mrzle noči.

Velika prednost bivanja v kampih izven sezone je seveda predvsem v ceni, ampak mi vam predstavljamo, kar pet razlogov, zakaj izbrati kampiranje jeseni.

1. Ni vročine, morje je še vedno toplo

Če se boste odločili za kampiranje jeseni, še ne pomeni da se boste zaradi mraza skrivali v šotoru zaviti v spalno vrečo. Predvsem, če se odpravite kampirat k našim južnim sosedom vas lahko pričakuje prav prijetna klima in dokaj toplo morje. Če niste pristaš plavanja ali namakanja v vodi, lahko veslate na SUP-u ali pa, če so vetrovi ugodni, jadrate na deski. Komur morje »ne diši «, se lahko namaka v bazenih, ki jih danes premore že marsikateri kamp na hrvaški obali.

Kot primer se lahko odpravite kampirat na dva priljubljena otoka, in sicer Cres in Lošinj, ki sta znana po prijetni klimi tudi jeseni in spomladi.

2. Kampiranje jeseni je precej bolj mirno

Tako kot vi verjetno še niste pomisli na kampiranje jeseni, tudi večino ostalih turistov ne.

Prednosti?

  • Plaže niso polne turistov
  • V kampu si lahko izberete parcelo, ki vam je po godu
  • Manj prometa

3. Kampiranje izven sezone je cenejše

Veliko posebnih ponudb je za kampiranje izven visoke sezone in zakaj jih ne bi izkoristili ter prihranili nekaj denarja, ne da bi ogrozili kakovost vašega dopusta.

4.Jesen je čas za aktivne!

Poleti je velikokrat prevroče za preživljanje aktivnih dni v kampu, a jesen je pravi čas za to. Lahko se odpravite supati ali kajtati, če je veter primeren, planinarjenje na okoliške hribe in gorsko kolesarjenje vam ne uide. Skoraj povsod so urejene kolesarske poti, ki bodo navdušile rekreativce in družine, ponekod celo adrenalinske navdušence. V Staremgradu-Paklenici bodo na svoj račun prišli plezal.

5. Jesensko dogajanje in festivali

Če vam aktivnost na jesenskih počitnicah ne diši, se lahko pozanimate o kulturnem in glasbenem dogajanju v jeseni. Za vsakega se najde nekaj.

Nekateri kampi v Sloveniji in na Hrvaškem so odprti celo leto. Preveri katere se še posebej splača obiskati izven sezone >>>

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ