Alenka Artnik dosegla globino "rezervirano" za moške potapljače

Alenka Artnik dosegla globino "rezervirano" za moške potapljače
19.07.2021 AVTOR: M.V., FOTO FB arhiv

Potapljačica Alenka Artnik je postavila nov svetovni rekord.

Na tekmovanju Vertical Blue na Bahamih se je v disciplini potop s konstantno obtežitvijo s plavutjo potopila kar 120 metrov globoko in s tem dosegla številke, ki so bile doslej v “moški domeni”.

Koprčanka Alenka Artnik je na tekmovanju na Bahamih do zdaj opravila dva potopa. Odločila se je, da bo nastopala le v disciplini z monoplavutjo. “Prvi dan tekme sem najavila nov svetovni rekord na 118 metrov, kar je pomenilo štiri metre globlje od prejšnjega svetovnega rekorda,” je povzela začetek svojega tokratnega zmagovitega pohoda. Ker je ob prihodu na površje vedela, da lahko gre še malo globlje, je najavila 120 metrov, kar predstavlja zgodovinski mejnik.

Včeraj zjutraj je potop, ki je potekal tehnično brezhibno, uspešno opravila. “Bila sem izredno sproščena, fokusirana,” je strnila svoje občutke po podvigu. S to globino pa je tudi vstopila v razred, ki je bil “rezerviran za elitne moške potapljače,” je pojasnila zgodovinski pomen današnjega potopa.

Sedaj sta ji na tekmi ostala še dva potopa. Trenutno še ne ve, kakšno globino bo najavila, saj si bo najprej vzela bo nekaj dni počitka. Taki potopi namreč vzamejo veliko fizične in mentalne energije. A kljub temu že napoveduje: “Vsekakor mislim, da lahko grem še malo globlje.”


Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ