Družinski izlet po Poti pastirskih škratov na Krvavcu

Družinski izlet po Poti pastirskih škratov na Krvavcu
14.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Krvavec

Krvavec vsi poznamo po belih zasneženih strminah. Pa ste vedeli, da je tu gori zabavno tudi poleti? Poletno dogajanje na Krvavcu je vsako leto pestrejše in to še posebej za družine in otroke. 

Če vaših otrok doslej niste mogli prepričati, da gredo z vami na potep v naravo, kaj šele, da se vam, brez dodatne spodbude, pridružijo pri planinarjenju, vam priporočamo, da se skupaj odpravite na Pot pastirskih škratov na Krvavcu.

Pot je prava družinska dogodivščina, ki bo vam in vašim otrokom razkrila marsikatero skrivnosti pastirske planine.

Pot, ki je namenjena predvsem družinam in otrokom prinaša izvirna doživetja, povezana s pastirstvom in gorami, predvsem pa pomaga družinam pri vstopanju v svet pohodništva.

Ta pravljično-doživljajska pot poteka na smučišču Krvavec in vas bo popeljala skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vam ponudila prečudovite razglede široko naokrog. Pa ne samo to! Bodite pripravljeni, da pošteno razburka tudi vašo domišljijo in spodbudi radovednost vaših otrok.

Podajte se na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, ki odstira skrivnosti pastirske planine in je prava družinska dogodivščina!

Nova pravljično-doživljajska pot vas popelje skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vas nahrani z dih jemajočimi razgledi. A kako šele razburka vašo domišljijo! Podajte se na lov za biseri ajdovskih deklic, obiščite Škratov vrt, izkusite življenje v Pastirski bajti in prisluhnite Gori zvokov!

Kdor dobro opazuje in začuti naravne lepote Krvavca, ta bo z lahkoto razrešil čarobni izrek, ki prežene škratji urok in prinese pravo pastirsko nagrado.

S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti otroci rešujejo naloge ter iščejo simbole škratorunščine, starodavne škratovske pisave. Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali s Krvavca in škratov.

Na blagajni spodnje postaje RTC Krvavec kupite paket, ki vsebuje prevoz s kabinsko žičnico in štirisedežnico Tiha dolina ter Škratovo beležko.

Samostojna Škratova beležka, ki je vstopnica za pravljično-doživljajsko pot, pa je naprodaj v Brunarici Sonček na Krvavcu.

Sprehodite se po Poti pastirskih škratov na Krvavcu, ki je polna presenečenj!

Ta vikend bo na Krvavcu še posebej pestro!

V soboto, 15.9.2018, vas lepo vabijo na 1. Škratkov spust, namenjen družinam, kjer se boste lahko pomerili v spretnostnih kolesarskih aktivnostih in osvajali bogate nagrade.

Pomerili se boste lahko v:
- Družinskem spustu po Bambino trailu (kjer se starši in otroci skupaj spustijo po progi)
- Bunny hop-u (starši, kot tudi otroci, se pomerijo v skoku s kolesom v višino)
- Igri Scrabble po naših trailih (zabavno iskanje črk po trailu)
- Trail games (po Bambino trailu udeleženci prepeljejo napolnjen odprti bidon na krmilu in tisti, ki se z najbolj polnim pripelje v cilj, je zmagovalec)
- Mini slalomu za otroke (otroci tekmujejo v dual slalomu, torej po dva na enkrat)
- Ujemi ravnotežje (cona pri kateri v omejenem prostoru lovimo ravnotežje, zmaga tisti, ki stopi s kolesa zadnji)
- Mini šola kolesarstva v ''Skills parku na Plaži'' (učenje in promocija pod okriljem MTB Kluba Kranj)
- Tekma s poganjalčki v Skills parku (za stare in mlade)

Časovnica:
9.00 – 10.00: Prijave
11.00: Družinski spust po Bambino trailu
12.30: Trail games
13.00: Mini slalom za otroke na Plaži
13.45: Bunny hop challenge
14.15 - 15.00: Ujemi ravnotežje
15.00: Tekma s poganjalčki
15.30: Pravljica o škratih in pastirjih s Krvavca
15.45: Razglasitev in podelitev nagrad

Preko celotnega dne – Scrabble: zberi črke razporejene po poti traila in sestavi besedo ter mini šola gorskega kolesarjenja v Skills parku. Za test bodo brezplačno na voljo tudi Scott bikes kolesa Slovenski kolesarski mojster in predstavitev kolesarske trgovine Wheelbase Shop iz Trzina, kjer vam bodo z veseljem ponudili kakšen nasvet.

Na voljo vam bodo inštruktorji gorskega kolesarstva Mountain bike kluba Kranj za nasvete na področju tehnike vožnje kolesa.Značke: Pohodništvo
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ