Festival Bivak kot stičišče popotnikov

Festival Bivak kot stičišče popotnikov
09.10.2018 AVTOR: M.V.

Vsi popotniki, sopotniki, navdušenci nad popotniškimi zgodbami, popotniške družine in vsi, ki še zbirate pogum za pot. V soboto 13. oktobra je vaš dan.

Bivak je stičišče popotnikov. Je majhen in preprost prostor, v katerem človek doživlja nepozabne trenutke. A Bivaka ne najdemo samo v gorah, ne ne. Vsako leto ga v sredini meseca Oktobra navdušeni popotniki in ljudje, ki jih potovanja bogatijo, postavijo tudi v dolini, kjer obdan z oranžno nitjo v festivalsko-prazničnem vzdušju ohrani vse svoje vrline, kot je odprtost za vse.

Letošnji, jubilejni 5. Festival Bivak: Potovati je živeti v sodelovanju s partnerji festivala Jezikovno mesto in Balkan campers z navdušenjem postavljajo v soboto 13.10. v parku Tabor in kavarni SEM.

Ob odprtju vabljene predvsem družine

Od 10ih-14ih bo festival posvečen predvsem našim najmlajšim, zato vabljene vse družine. Za male nadebudneže smo pripravili raznovrstne ustvarjalne in popotniške delavnice: delali bomo z glino, slikali na majičke, z lisjakom Binetom bomo iskali skriti zaklad, izvajali Pravljično jogo in ustvarjali risbe – najboljša bo nagrajena z letno naročnino na revijo National Geographic Junior! Med drugim pa bo tam tudi vrsta popotniških vozil.

Tudi staršem ne bo dolgčas, saj se boste med drugim lahko sprehodili po popotniški tržnici, poslušali izkušnje družin, ki so potovale kar okoli sveta, tudi vas pa bo razveselila kakšna delavnica, ali pa samo dobra hrana, čaj ali domače pivo.

Popotniki bodo predstavili nekaj svojih poti, na popotniški tržnici pa si boste lahko privoščili kakšno popotniško malenkost ali pa okusno, dišečo jed. Poleg lisjaka Bineta bo z nami tudi Arne Hodalič, stand up komiki, popotniki iz vseh vetrov…vse to v popotniški atmosferi. Za zaključek pa se bomo v kavarni SEM prepustili ritmom muzike v živo.

Za več vesti spremljajte objave na FB in spletno stran festivalbivak.si, kjer lahko sodelujete tudi v foto- in popotniško-literarnem natečaju. Festival sofinancirata tudi Mestna Občina Ljubljana in Urad RS za mladino, vstop je brezplačen!

Več na:

https://www.facebook.com/events/2052703461428242/

http://festivalbivak.si

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ