Garnbretova udarno pred novo sezono!

Garnbretova udarno pred novo sezono!
20.03.2018 AVTOR: Maja Vojska
Janja Garnbret druga in Jernej Kruder tretji na mastersu v Nemčiji

Na balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters 2018 sta si za ogrevanje pred svetovnim pokalom, ki se začne aprila, Janja Garnbret in Jernej Kruder 18. marca priplezala stopničke. V polfinalu mastersa v Nemčiji je nastopilo kar deset slovenskih reprezentantov.

Na letošnjem balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters je sodelovalo več kot 500 športnih plezalk in plezalcev, med njimi številčna zasedba slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki je tako prvič v sezoni dobila priložnost pomeriti moči s svetovno konkurenco. 

V polfinale najboljših 20 se je uvrstilo kar deset slovenskih predstavnikov, v finalno šesterico je napredovala dvojica. Drugouvrščena Janja Garnbret (Šaleški AO), aktualna evropska podprvakinja v balvanskem plezanju in druga v skupnem seštevku svetovnega pokala 2017 v balvanih, je v finalu morala priznati premoč le zmagovalki Miho Nonaka (Japonska), tretja je bila Francozinja Fanny Gibert. 19-letna Korošica je bila na nemškem mastersu druga že lani.

V moški konkurenci je Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), ki je lani na Studio Bloc Mastersu zmagal, letos stopil na tretjo stopničko, zmagal je Rus Aleksei Rubtsov, drugi pa je bil Nemec Jan Hojer.

Značke: Aktivnosti, Plezanje
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ