Golica se je uvrstila na seznam top cvetočih destinacij te pomladi

Golica se je uvrstila na seznam top cvetočih destinacij te pomladi
07.04.2018 AVTOR: Maja Vojska
Čudovite narcise so v oko padle tudi Britancem.

Britanski časopis The Guardian je svoje bralce pozval naj jim pošljejo sporočila o tem, katere so najlepše cvetoče lokacije v Evropi, Izbrali so 10 najboljših in med njimi so tudi snežno bela polja cvetočih narcis na Golici.

Kot so zapisali narcise pod pobočjem golice običajno cvetijo maja, včasih pa zaradi prijaznih ali neprijaznih razmer, že v aprilu ali pa šele junija. Pri Guardianu so jih poimenovali kar "dišeč bel sneg ", ki prekrije travnate poljane.

Preverite, katere destinacije so se še uvrstile na seznam poleg čudovitih narcis na Golici. > > >

Ideja za izlet: Golica

Golica je 1.836 metrov visok vrh v Zahodnih Karavankah nad Jesenicami. Najbolj obiskana je prav maja, ko na travnikih pod njo (in kasneje tudi na vrhu) cvetijo narcise. Njeno ime nam je predvsem znano po slavni pesmi Slavka Avsenika, Na Golici, čeprav se Slavko bojda nikoli ni povzpel na sam vrh.

Najprimernejši čas za obisk Golice je mesec maj, saj na pobočjih Planine pod Golico takrat cvetijo narcise, ki krasijo okolico. Zaradi ohranja narcis, le teh ne trgajmo in s tem dopustimo, da jih bodo občudovali še naslednji rodovi. (Imejte v mislih, da lahko letos zaradi dolge zime narcise cvetijo tudi kasneje)

Odpočijete se lahko tudi pred čudovito kočo na Golici. Od koče je lep razgled, še obširnejši pa je z bližnjega vrha Golice.

 

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ