Gračac zeleni raj Zadrske regije

Gračac zeleni raj Zadrske regije
12.09.2023 AVTOR: Uredništvo

Brošura razkriva številne turistične znamenitosti in bogato ponudbo v liškem delu Zadarske županije.

Gre za območje, ki je postalo privlačno za obiskovalce, ki hrepenijo po neokrnjeni naravi in neodkritih kotičkih. Naravne dragocenosti, ki kličejo po pozornosti Ena od ključnih privlačnosti tega območja so naravne dragocenosti, med katerimi izstopajo naravni park Velebit, Cerovške jame ter izviri rek Zrmanje in Une. Vse to privablja popotnike, ki si želijo doživeti neokrnjeno naravo v vsej svoji veličini. V želji, da bi obiskovalcem še bolj približali pokrajino in jim dali še dodatnih idej kako doživeti še več, je nastala brošura o Gračcu.

Cerovške jame: Edinstven speleološki zaklad Nedavna prenova Cerovških jam, ki se nahajajo le 4 km od Gračaca, je še dodatno povzdignila potencial tega območja. Cerovške jame predstavljajo enega najpomembnejših speleoloških objektov na Hrvaškem in so del obsežnega jamskega kompleksa Crnopac. Jame so brez dvoma ena izmed najpomembnejših naravnih znamenitosti v Zadarski regiji.

Z izgradnjo turistične infrastrukture, razvojem vsebin in izobraževalnih programov za obiskovalce, so ustvarjeni temelji za turistični razvoj celotnega območja. Številne naravne lepote, ki jih ne smete spregledati Brošura tudi izpostavlja druge naravne lepote tega dela Zadarske županije, vključno z izvirom reke Une, ki se razprostira v obliki mirnega in turkiznega jezera, obdano z gozdovi in strmimi stenami. Izvir je hidrološki spomenik narave in peti najgloblji izvir na svetu. Poleg tega najdete tu tudi izvir kraške lepotice Zrmanje in slikovito jezero Štikada.

Odlično izhodišče za avanturiste in pohodnike Za tiste, ki se radi podajajo na pohodniške avanture, sta Južni Velebit in Črnopac pravi kraj. Posebej izstopa ena izmed najatraktivnejših, a tudi najzahtevnejših poti - Pot Malega princa. Slikovita pot vodi skozi naravne lepote tega območja in je prava poslastica za ljubitelje narave in pohodništva. Gračac in njegova okolica predstavljajo izjemno izhodiše Zadarske regije, kjer se narava, zgodovina in avantura prepletajo v popolno harmonijo.

Nova brošura je nepogrešljiv vodnik za vse, ki si želijo odkriti naravne čudeže in kulturne zaklade, ki jih Gračac in njegova okolica ponujata.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Zadar
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ