Gremo se sankat na Jezersko!

Gremo se sankat na Jezersko!
28.01.2020 AVTOR: M.V., FOTO: park-jezersko.si

Na Jezerskem se preprosto ne vdajo mili zimi. Po odprtju poligona za tek na smučeh, so pred nekaj dnevi odprli še sankaško progo.

Sankanje je ena od najpopularnejših zimskih aktivnosti, ki ima na Jezerskem že 18 letno tradicijo. V letošnji sezoni so za vas pripravili novo sankaško progo v bližini Planšarskega jezera v dolžini 600 metrov. Posebnost te proge je v tem, da jo lahko zasnežujejo in urejajo s teptalcem in s tem zagotavljajo najvišjo kvaliteto in varnost. Več informacij najdete na spletni strani >>>

Potek sankanja

Z zbirnega mesta (za podrobnosti o lokaciji glej spodaj) se s kombiji upravljalca proge odpeljemo pod start sankaške proge. Zadnjih nekaj deset metrov do starta se opravimo peš, od koder se ponuja prekrasen pogled na Jezersko in okoliške vršace, kar je lepa popotnica za uživaški spust v dolino.

Na startu proge prejmete ene najboljših športnih sank; na voljo so vam tako eno- kot dvosede sanke, primerne za otroke, družine, nepozabno zaljubljene pare in tiste, ki ste željni več adrenalina. Pred samim spustom vas inštruktor seznani s pravili sankanja in vedenjem na progi. Vsem, ki se boste odločili za nočno sankanje, priskrbimo tudi čelne svetilke.

CENA SANKANJA: 15 EUR na osebo z vključenim DDV

V ceno so vključene 3 vožnje do vrha proge, izposoja kvalitetnih športnih sani, ki omogočajo enostavno upravljanje, navodila za varno sankanje s strani našega inštruktorja ter čelna svetilka v primeru nočnega sankanja.

Oprema: Športna obutev oz. zimski čevlji s profilom, vsaj polvisoki – gojzarji. Uporabo snežk ali ‘skibuckam’ podobno obutev brez profila in oprijema noge odsvetujemo. Nepremočljiva jakna in hlače, rokavice, kapa, po potrebi gamaše. Priporočljiva je uporaba nezatemnjenih smučarskih očal in čelade.


Proga je nadvse primerna predvsem za otroke in odrasle, ki si želijo varnega sankanja. V primeru predhodnje poškodbe hrbta, sklepov ter nosečnosti sankanje odsvetujemo. Otroci stari od 5 let od 8 let plačajo le 50% cene karte in se sankajo le na sankah skupaj z odraslo osebo. Za otroke mlajše od 5 let proga ni primerna.

Za dodatne informacije lahko pišete na info@park-jezersko.si ali pokličete na mobilno številko 031 203 930.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ