Imate radi ferate? Obiščite Mojstrano!

Imate radi ferate? Obiščite Mojstrano!
08.08.2019 AVTOR: M.V., FOTO: TD Mojstrana

Nad prikupno vasico Mojstrana v ostenju Grančišča sta dve atratktivni zavarovani poti – ferati, ki vam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu.

Izbirate lahko med dvema različnima feratama, ki imata skupno tudi to, da je zelo kratek dostop do stene in vstop v smer. Dober pogled nanju se nam odpre pri Slovenskem planinskem muzeju. Prva ferata (Aljaževa pot) je lažja in ocenjena na B težavnosti, dolga 300 m, primerna tudi za tiste, ki se še urijo v skalnem svetu. Druga ferata (Pot mojstranških vever'c je težja in ocenjena na C/D težavnosti, dolga 250m, primerna za tiste, ki imajo v takem svetu že kar nekaj izkušenj. Ferata zahteva znanje in fizično moč. Obe ferati nas pripeljeta na vrh Grančišča, od tam pa nas najprej preseneti pogled na bližnje Julijske Alpe in Karavanke. Pot navzdol poteka po označeni sprehajalni poti skoraj do izhodišča.

Za ferato priporočamo osnovni gorniški komplet – čelada, plezalni pas, samovarovalni sistem. Opremo si lahko izposodite tudi v Slovenskem planinskem muzeju.

Vse o ferati >>>

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ