Izletniške ideje: Ohladitev v okolici Ljubljane

Izletniške ideje: Ohladitev v okolici Ljubljane
04.07.2023 AVTOR: Maja Vojska
Vremenoslovci jutri in v sredo napovedujejo pravo poletje in temperature čez 30. Preverite, kje se lahko ohladite blizu Ljubljane.

Podpeško jezero

Podpeško jezero se nahaja v vasi Jezero in je do 50 metrov globoko. Temperatura vode se v poletnem času na površini giblje okrog 25 °C. Ob severnem delu jezera je urejeno manjše kopališče, kjer se ljudje pogosto hladijo v prijetni vodi. Do jezera lahko dostopate tudi z mestnim avtobusom številka 19B in 19I.

Iški Vintgar

Iški Vintgar ponuja kopico urejenih in neurejenih postojank za piknike, kopanje, druženje in sproščanje v naravi. Prostora je dovolj tudi za kampiranje s šotori. V soteski najdete številne tolmune, brzice in slapove, kjer je kopanje enkratno. Za športnike je v bližini na voljo tudi plezalna stena Oskrinjek.

Priporočamo obisk sredi tedna, ker se boste tako izognili številnim ljudem, ki tja prihajajo ob prostih vikendih. Tudi do Iškega Vintgarja lahko dostopate z mestnim avtobusom 19I. Ob idealnih razmerah traja vožnja cca. 45 minut.

Rakitniško jezero

Če nadaljujete pot iz Podpeči, pridete do Rakitne. Tukaj se nahaja majhno umetno jezero, ki je veliko približno dva hektara, globoko pa do 12 metrov. Jezero je primerno za kopanje in tudi ribolov. Ob jezeru je izhodišče za krožno sprehajalno pot, restavracija, prostor z otroškimi igrali in še mnogo zanimivosti.

Star Maln

Star Maln je kopališče, ki ga najdete malo naprej od kraja Borovnica. Kopanje je možno v potoku, kjer je oblikovan bazen, nastal zaradi nabiranja vode. Včasih je bila ta voda sicer namenjena poganjanju mlina, ki pa danes ne deluje več. Kako do tja? V Vrhniki pri zadnjem semaforju zavijete desno in sledite označeni poti, ki vas pripelje točno do Starega Malna.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ