Kaj potrebujete za pomladno/zimske pohode v sredogorje

Kaj potrebujete za pomladno/zimske pohode v sredogorje
28.02.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Mpora

Odjuga je poskrbela, da se je odprla sezona pohodništva tudi za tiste, ki niste najbolj navdušeni nad zimo.

Da bodo vaši izleti v sredogorje prijetni, ne pozabite na pohodniške palice in nahrbtnik. Nič ne bo narobe, če imate v nahrbtniku pospravljene tudi mini dereze, če se kje najdejo zaplate poledenelega snega. Več nasvetov najdete tudi na spletni strani Kibuba >>>

Ne pozabite na palice:Palice bodo razbremenile vaše noge in krepile zgornji del telesa. Prav vam bodo prišle na nezahtevnih poteh, pri hoji po ravnem in navzgor, še posebej zaželene pa so pri sestopu, zlasti za tiste, ki imate težave s koleni.
Nahrbtnik naj bo dobro organiziran: Dobro organiziran in ravno prav velik nahrbtnik, ki se dobro prilagaja vašemu hrbtu pa bo vaš izlet naredil še bolj udoben. Na enodnevnih izletih vam lahko s spretnim pakiranjem in v ugodnih razmerah zadošča 30- ali celo 20-litrski nahrbtnik, v bolj mrzlih dneh in zimskih razmerah pa boste za vso potrebno opremo potrebovali večjega.


Vedno preverite vreme

Sončno vreme je kot naročeno za pobeg v naravo. Izbrali smo nekaj destinacij, ki jih morate obiskati pozimi, saj ponujajo pravljičen razgled. Za napotke, katere poti in oprema so trenutno najbolj primerne, smo se obrnili na izkušenega gornika Gorazda Goriška. Ostale podatke glede načrtov poti in vremenskih razmer pa lahko najdete na spletni strani hribi.net.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ