Kako se držati novoletnih zaobljub?

Kako se držati novoletnih zaobljub?
27.12.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Pixabay

Novo leto je prelomnica, s katero mnogi dobijo motivacijo za spremembe na boljše, pa naj bo to prenehanje kajenja, redno ukvarjanje s športom, večja produktivnost ali kaj manj pogostega. 

Bodite specifični

Želite izgubiti »nekaj teže«? Postavite si konkreten cilj – četudi je dobro, da ste osredotočeni na to, da se boste bolje počutili in ne nujno na številko kilogramov, je dobro, da določite številko. Misel nanjo vam bo morda pomagala preživeti težke trenutke

Naredite načrt

Konkretnega načrta se je veliko lažje držati kot enostavno »se več rekreirati« - pa naj bo to urnik treningov, prehranski načrt ali karkoli drugega. Pri tem se, če niste prepričani, da veste dovolj, ne bojte poiskati pomoč strokovnjaka. Osebni trener vam na primer utegne precej olajšati načrtovanje, predvsem pa je dober motivator, ki ga nikakor ne boste želeli razočarati in tako odlična pomoč pri doseganju zadanega cilja.

Začnite počasi

Če se do zdaj niste popolnoma nič rekreirali, morda ni najbolje, da z januarjem začnete s petimi obiski fitnesa tedensko. Dosegljivi cilji so namreč mnogo lažji – ko te izpolnite, pa izziv vedno lahko še povečate.


Osredotočite se na eno stvar naenkrat

Želite si prenehati kaditi, bolj zdravo jesti in se več rekreirati – vse to naenkrat se zna izkazati za prevelik zalogaj. Nekatere zaobljube gredo sicer z roko v roki – na primer rekreiranje in zdravo prehranjevanje – a vseeno se je bolje osredotočiti le na eno stvar naenkrat. Začnite z redno telesno aktivnostjo in bodite pri tem uspešni – prehranjevanje pa lahko prilagodite spotoma

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ