Kdaj bomo letos lahko kampirali?

Kdaj bomo letos lahko kampirali?
08.05.2020 AVTOR: M.V., FOTO: Avtokampi.si

Spletna stran avtokampi.si je zbrala informacije, kdaj se bodo v različnih državah začeli postopoma odpirati kampi. Kampiranje pa bo zagotovo pospremljeno z različnimi ukrepi.

Številni ljubitelji kampirajo čakate na informacije, kdaj se bo po krizi s koronavirusom pričela turistična sezona. Zbrali so podatke za kar nekaj držav po Evropi, preverili trenutne razmere na mejah in datume predvidenega odpiranja kampov.

Slovenija

Planirana otvoritev kampov je 1. junija, v zadnjih dneh pa je prišla informacija, da bi se kampi lahko ob dobri epidemiološki sliki in soglasju NIJZ odprli že sredi maja, skupaj s preostalimi manjšimi nastanitvami, ki nudijo do 30 sob.

Glede odprtja bazenov znotraj kampov oz. term in wellnessi pa je zadnja informacija, da bi se ti lahko odprli po 1. juniju.

Hrvaška

Država kampov ni zaprla, tako da nekateri delujejo – eden v Istri in trije v Dalmaciji. Večina kampov je napovedala odprtje sredi maja, vendar pa se sedaj ti datumi predstavljajo na termine po odprtju mej za turiste.

Glede na izjave ministrov je možnost odprtja mejnih prehodov med Slovenijo in Hrvaško okoli 1. junija. Še vedno je v planu, da bi v prvi fazi - v durgi polovici maja omogočili prehod meje lastnikom nepremičnin in plovil, v drugi fazi - v začetku junija pa tudi vsem ostalim turistom. Zaenkrat še ni znan protokol prestopanja meje, niti ni znano ali bodo na meji potrebni kakšni dodatni hitri testi, merjene temperature ali kaj tretjega.

Avstrija

V Avstriji bodo kampe odprli 29. maja, prav tako tudi hotele. Na mejnih prehodih se še vedno izvaja kontrola, ki je podaljšana do konca maja. V primeru vstopa v Avstrijo je potrebna 14 dnevna samoizolacija. Se pa trudijo, da bi junija odprli mejo z Nemčijo, saj si želijo, da bi nemški turisti prišli na počitnice tudi v Avstrijo.

Italija

V Italiji letos vsi stavijo samo na regionalni turizem, saj so se nekako že sprijaznili z informacijami, da verjetno do poletja meje ne bodo odprte za normalen turističen promet.
V številnih kampih so svoje namestitve – mobilne hiške in prikolice ponudili zdravstvenemu osebju, da jih uporabljajo za izolacijo, računajo pa tudi na to, da bi jim omogočili brezplačne počitnice v poletnih mesecih.

Več info pa najdete na spletni strani avtokampi.si, kjer redno objavljajo novosti glede kampiranja. >>>

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ