Kocka je padla: Olimpijske igre preložene na leto 2021

Kocka je padla: Olimpijske igre preložene na leto 2021
24.03.2020 AVTOR: M.V.

Prvotno bi morale igre potekati med 24. julijem in 9. avgustom letos, prvič pa naj bi se na njih pomerili tudi plezalci. 

Kot poročajo tuje agencije, je japonski predsednik vlade Shinzo Abe naznanil, da so olimpijske igre v Tokiu prestavljene na leto 2021. Tako bodo morali športni plezalci za svoj premierni nastop na igrah, kamor sta že uvrščeni tudi Janja Garnbert in Mia Krampl, počakati na naslednjo sezono. Navajajo še, da bodo naslednje leto tako olimpijske igre in paraolimpijske igre potekale v polnem programu. Že v ponedeljek je prestavitev iger potrdil podpredsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Richard Pound. Iskanje novih terminov bo kar zahtevno, saj se bodo morali uskladiti vsi koledarji mednarodnih panožnih zvez, ki imajo v naslednjem letu predvidenih kar nekaj svetovnih in celinskih prvenstev, pravi izziv pa naj bi bilo tudi zagotavljanje nastanitev v času iger.

Razlog prestavitev iger je seveda v trenutnih razmerah, ki ne omogočajo vsem športnikom enakovrednih priprav na največji športni dogodek, dejstvo pa je tudi to, da je veliko športnih panog, ki bi morale pred tem izvesti še dodatne kvalifikacije za nastop na igrah. Med njimi je tudi športno plezanje, kjer je šest mest rezerviranih še za zmagovalce celinskih prvenstev, ki so zaradi trenutnih razmer prestavljeni na kasnejše termine.

Kanada in Avstralija sta že pred to odločitvijo sporočili, da njihovi športniki v primeru izvedbe iger v letu 2020 ne bodo nastopili.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ