Med brskanjem po spletu lahko sadite drevesa

Med brskanjem po spletu lahko sadite drevesa
25.02.2019 AVTOR: M.V.

Spletni iskalnik Ecosia z denarjem, zbranim od oglaševanja, za vsakih 50 iskanj zasadi drevo.

Koliko časa na dan preživite na spletu? Koliko različnih iskanj vnesete v vaš brskalnik na dnevni bazi? Predstavljajte si, da bi s svojimi iskanji pripomogli k zasaditvi dreves na območjih, ki najbolj potrebujejo nova drevesa. Če boste uporabili Ecosia, boste tudi vi pripomogli košček v sestavljenki z boljši svet. , boste tudi vi pripomogli košček v sestavljenki z boljši svet. 

Po njegovi zaslugi je po svetu doslej zraslo že več kot 50 milijonov dreves, število pa se povečuje.

Če se odpravite na njihov brskalnik, boste videli, da se število dreves, ki so jih posadili uporabniki Ecosie, povečuje. To je zanimiv način, kako se spopasti s podnebnimi spremembami in preprečiti širjenje puščav.

Deluje na sila preprost način, kjer uporabniki uporabljajo brskalnik kot do sedaj, edino s to razliko, da s približno 80% prispevka iz oglasov, kateri se prikažejo med rezultati, nameni samo za posaditev dreves. Podjetje vsako leto javnosti predstavi vso svojo finančno konstrukcijo, do zadnjega centa.


V samem spletnem brskalniku ne rabimo narediti praktično ničesar, samo kaj spremenimo je, da namesto Googla, Yahooja, Binga, ali drugega priljubljenega brskalnika, za vsakdanje brskanje po spletu uporabimo brskalnik ecosia.org.

Ta sprememba nam bo zavzela manj kot minuto, vam pa bo narava zato večno hvaležna.

Zanimiv podatek je tudi to, da podjetje odkupuje samo obnovljive vire energije, torej je pri vsakem spletnem iskanju porabljena električna energija izključno iz sočnih, vetrnih ali hidro elektrarn.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ