Na Jezerskem danes odprli tekaški poligon

Na Jezerskem danes odprli tekaški poligon
07.01.2020 AVTOR: M.V., FOTO: FB tekaške proge Jezersko

Letošnja zima resnično ni naklonjena snežnim športom. A danes je iz Jezerskega prišla odlična novica za vse ljubitelje teka na smučeh, saj so tam uspeli urediti tekaški poligon v dolžini 900 metrov.

Vesela novica za ljubitelje smučarskega teka – na Jezerskem so danes odprli 900 m dolg tekaški poligon za drsalno tehniko.

Možnost teka vsak dan med 8. in 19. uro, cena karte je 5 €.

Lokacija začetka proge je pri parkirišču P1 - 500m naprej od Planšarskega jezera oz. od Šenkove domačije, kjer je tudi možnost izposoje tekaške opreme (smuči, palice, čevlji). Po končanem teku se pa le oglasi na domačiji in poizkusi lokalne dobrote.

Več info najdete na spletni strani Jezersko info >>>

Tek na smučeh ima na Jezerskem že dolgo tradicijo, saj so Jezerjani tekli in prirejali tekme v teku na smučeh že dolgo pred alpskim smučanjem. Pravzaprav imamo izmed vseh zimskih aktivnosti še najbolj primerne terene za tek na smučeh, saj ob primernim količini snega lahko tečete po vseh travnikih na ravninskem predelu Zgornjega Jezerskega, od Planšarskega jezera do konca doline pri turistični kmetiji Ancelj. Z novim teptalcem prog, ki je najnovejša občinska pridobitev bodo proge še bolje in lepše urejene, tek pa še prijetnejši.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ