Na Štajerskem bodo zgradili 400 metrov dolgi zipline

Na Štajerskem bodo zgradili 400 metrov dolgi zipline
04.03.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Pixabay

V Celju se načrtuje zipline s Celjske koče do Grmade, ki bo dolg približno 400 metrov. 

Celjska družba za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti ZPO bo letos začela z ureditvijo 400 metrov dolgega ziplina s Celjske koče do Grmade in nazaj, poroča STA. Vodja projektov v ZPO Tatjana Hren je za STA povedala, da so za projekt že pridobili potrebna soglasja, dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja pa so ta teden vložili na upravno enoto. Vrednost naložbe je ocenjena na okrog 150.000 evrov.

Soglasje Zavoda RS za varstvo narave sicer nalaga, da se v spomladanskem oziroma zgodnje poletnem času od 1. marca do konca junija ne sme graditi. Z deli bodo lahko pričeli po pridobitvi gradbenega dovoljenja in uskladitvi finančne konstrukcije s celjsko občino.

Marprom je sicer pred leti razmišljal o ziplinu kar od Trikotne jase do strehe nakupovalnega središča Qlandia. Načrti so predvidevali 1,5 milijonsko investicijo, a se projekt ni nikoli približal uresničitvi. Direktor Marproma Bernard Majhenič je takrat povedal, da je zipline fenomenalna, a zaenkrat še neuresničljiva ideja. Težavo bi predstavljal predvsem daljnovod, ki gre čez Radvanje.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ