NaProstem obiskuje smučišča: Mariborsko Pohorje

NaProstem obiskuje smučišča: Mariborsko Pohorje
17.03.2018 AVTOR: Maja Vojska
Na osrednjem grebenu Pohorja, sredi gozdov, vas pozimi vabi priljubljeno turistično središče Mariborsko Pohorje. Kakšne so letos razmere za smuko smo preverili tudi mi.

Visit Pohorje
Pohorska cesta


Telefon: 0838 89999
Elektronska pošta: info@visitpohorje.si
Spletna stran
Facebook


Čas obratovanja: V času obratovanja smučišča gondola za potrebe dnevne smuke neprekinjeno kroži med 7.45 in 15. uro ter za potrebe nočne smuke med 17.45 in 21. uro.


Nadmorska višina smučišča: 328 m- 1347m
Površina smučišča: 250 ha

Dolžina prog: 41,5 km
- Lahke: 23,5 km
- Srednje: 13 km
- Težke: 5 km

Število naprav: 20
Dolžina tekaških prog: 27 km


Nočna smuka: DA
Vrtec na snegu: DA
Tekoči trak za otroke: DA
Proga za začetnike: DA
Animacija za otroke: DA
Snežni park: NE
Sankaške proge: DA
Izposoja smučarske opreme: DA
Servis smučarske opreme: DA
Smučarske šole in deskarske šole: DA
Dodatna ponudba: Pestra poletna ponudba


Spletna kamera za ogled razmer na smučišču > > >

Smučišče Mariborsko Pohorje je največji smučarski center v Sloveniji in se nahaja južno od mesta Maribor, na področju Mariborskega in Areškega Pohorja.

V njem je na razpolago približno 42 kilometrov smučarskih prog in 20 različnih žičnic, med katerimi je najbolj znana gondola Pohorska vzpenjača. S ponudbo lahkih in zahtevnejših prog je Pohorje primerno za vse smučarje, še zlasti pa se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče, primerno pa je tudi za zahtevnejše smučarje, saj je znano po tekmi za svetovni pokal v ženskem smučanju Zlata lisica.

Pozimi se ponaša tudi z več kot sedmimi kilometri osvetljenih prog za nočno smuko, poleg smučanja in deskanja pa obiskovalcem ponuja še vrsto drugih zimskih dejavnosti kot je na primer sankanje.

Organizirajo pa tudi različne dogodke preko celotne zime, tako so za 8. marec dekleta smučala zastonj, večkrat pa med nočno smuko organizirajo tudi spuste s pležuhi.

Smučišče je sicer sestavljeno z mariborskega in areškega dela, kar skupaj znese dobrih 40 km smučarskih prog do nadmorske višine 1327 metrov. Na razpolago je tudi 27 km tekaških prog. Smučišče povezuje 14 vlečnic, 5 sedežnic in ena vzpenjača.

S smučišča lep pogled na Maribor

Velika posebnost smučišča je tudi razgled na Maribor, ki se lepo razprostira pred očmi smučarja. Ravno ta bližina mesta je velika prednost, saj lahko do spodnje postaje kabinske žičnice pridemo kar z mestnim avtobusom. Če pa pridete s svojim avtomobilom, je po mestu dovolj oznak, ki vas usmerjajo k smučišču. Z avtomobilom se je možno povzpeti tudi do zgornje postaje kabinske žičnice in do smučišča na Arehu.

Kot pomanjkljivost bi izpostavila edino parkirno situacijo. Sama sem na Pohorje prispela malo po odprtju smučišča, zato so bila parkirišča pod vzpenjačo že polna. Odpravila sem se parkirati na snežni stadion, kjer je bilo še dovolj parkirnih mest. A tam ni bila odprta nobena blagajna in sem se po karto morala vrniti nazaj k glavni blagajni k vzpenjači. 

Družinam prijazno smučišče

Na Pohorju se bodo zagotovo dobro počutile tudi družine. Neposredno zraven gondole se nahaja tekoči trak in proga, kjer se otroci lahko učijo smučati. Večina prog je lahkih zato so zelo primerne za smučanje manj veščih smučarjev.

Na Pohorju garantirajo za kar 100 snežnih dni v smučarski sezoni – za ostalo poskrbijo s 95 % dodatnim umetnim zasneževanjem

Cene smučarskih kart

Smučišče nudi pri nakupu smučarske karte popust za starejše (seniorje – nad 65 let) in za mlajše (mladostniki od 15 do vključno 23 let), manj pa plačajo tudi otroci (do 6 let brezplačno, med 7 in 14 pa velja otroška vozovnica). Pred nakupom karte se je smiselno pozanimati, ali smučišče morda ponuja še kakšne dodatne popuste (skupinske, družinske karte, ipd.). Za aktualne cene smučarske karte na MB Pohorju pa več tule.

Poleti na svoj račun pridejo predvsem gorski kolesarji

Na Pohorju je seveda živahno tudi poleti, saj je to priljubljena lokacija tako za pohodnike kot tudi gorske kolesarje. Slednji tam še posebej uživajo, saj Pohorje ponuja odličen Bike park namenjen različnim profilom kolesarjev.

Na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji adrenalina, saj je na Pohorju tudi adrenalinski park in poletno sankališče. Poletite lahko celo z balonom ali pa se zbližate s konji. Dogajanje poleti je res pestro.

Če povzamem, zakaj torej na Pohorje? Ker je na Pohorju popolna kombinacija izvrstne smuke, odličnih wellness centrov, neokrnjene narave in bližine mestnega vrveža. Pohorje je vredno obiska ne glede na letni čas. 

Značke: Aktivnosti, Smučanje
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ