NaProstem obiskuje smučišča: Smučišče Rogla

NaProstem obiskuje smučišča: Smučišče Rogla
30.03.2018 AVTOR: Maja Vojska
Rogla je priljubljena turistična in rekreacijska destinacija v vseh letnih časih. Na zasneženih strminah lahko uživate še do tega ponedeljka, 2. aprila.

Rogla
Cesta na Roglo 15
3214 Zreče


Spletna stran

Facebook stran

Elektronska pošta: rogla@unitur.eu

Telefon: 080 73 77


Čas obratovanja: 9.00 – 16.00

Nadmorska višina smučišča: 1.050 - 1.517 m


Površina smučišča: 100 ha

Dolžina prog: 13,5 km
-Lahke: 5,7 km

-Srednje: 5,3 km
-Težke: 2,5 km

Število naprav: 11 vlečnic in 2 sedežnici

Dolžina tekaških prog: 25 km


Nočna smuka: DA

Vrtec na snegu: DA

Tekoči trak za otroke: DA

Proga za začetnike: DA

Animacija za otroke: DA

Park za deskarje: DA

Sankaške proge: DA

Izposoja smučarske opreme: DA

Servis smučarske opreme: DA

Smučarske šole in deskarske šole: DA

Dodatna ponudba: Pestra poletna ponudba

Spletna kamera za ogled razmer na smučišču > > >

Smučišče Rogla je del Zreškega Pohorja in priljubljena smučarska destinacija v SV delu SlovenijeKdor okusi belo pravljico na Rogli ve, da ni to le še eno smučišče, ampak resnično ponuja pestro ponudbo tako za adrenalinske navdušence, družine z majhnimi in večjimi otroki, začetnike in bolj zahtevne smučarje. To štajersko smučarsko središče se nahaja na nadmorski višini 1517 m, le 17 km stran od Term Zreče. Rogla je priljubljena turistična destinacija v vseh letnih časih

Smučišče se razprostira na približno 100 hektarih, 11 vlečnic in 2 sedežnici vas pripelje do urejenih in različno zahtevnih prog. Kar 10 kilometrov urejenih prog pa je namenjenih tudi teku na smučeh.

Smučišče, kjer je res dobro poskrbljeno za otroke in družine

Na Rogli imajo otroški snežni park Rogla, ki omogoča lažje in zabavnejše učenje snežnih športov za otroke, mladostnike in osebe s posebnimi potrebami, med tednom pa na progah Uniorček deluje tudi Škratov smučarski vrtec za otroke od 3. do 6. leta.

Če se na Roglo odpravljate za več dni lahko izbirate med različnimi vrstami namestitve, kot so hoteli, apartmaji, gostišča, penzioni, koče in turistične kmetije, odvisno od tipa počitnic, ki ste si ga zamislili.

Na Rogli vas čaka odličen fun park in nočna smuka

Tisti, ki jim ne manjka energije in adrenalina, se dobro znajdejo tudi na ovirah v Fun parku Rogla, poligonu za deskarje in free style smučarje, ki poteka vzdolž leve strani smučišča Mašin Žaga.

Posebno doživetje je, od četrtka do nedelje, nočna smuka na osvetljenih smučiščih Košuta in Jasa.

Odlična oprema za izposojo

Iz prve roke lahko povem, da imajo na Rogli odlično poskrbljeno za vse, ki nimajo svoje opreme oziroma se nočejo obremenjevati s transportom le te. Odločila sme se, da preizkusim njihovo službo za izposojo ter opremo, ki je na voljo. Potrebna je bila le registracija v računalnik, kjer sem označila kaj vse potrebujem, kako velika sem in kakšen je moj nivo smučanja in tako sem hitro dobila svoje smučke, ki so mi jih nastavili glede na velikost smučarskih čevljev. Smuči so bile odlično servisirane in v brezhibnem stanju, za samo smuči sem plačala za cel dan 17€.

Za vse generacije

Ljubezen do smučanja ni določena s starostjo – pogosto se rodi že pri rosnih letih in nemalokrat traja vse življenje. Pri nas ste dobrodošli vsi, saj so različne proge primerne tako za začetnike kot za bolj zahtevne smučarje. Prijazni žičničarji vedno skrbno bdijo nad najmlajšimi, ki spretnosti na smučišču šele osvajajo, z urejenimi progami pa se trudimo zagotavljati kar največjo varnost.

Prazne želodčke in utrujene mišice lahko okrepčate in odpočijete v kateri od odličnih restavracij, kjer je ponudba skrbno izbrana, da lahko vsakdo najde nekaj po svojem okusu. 

Če vam po dolgem smučarskem dnevu ostane še dovolj energije, vam na Rogli ne bo dolgčas – lahko se spustite po sankaški progi, se popeljete s pasjo vprego, obiščete smučarsko-tekaški poligon ali si privoščite razvajanje v enem od wellness centrov. Od četrtka do nedelje pa lahko smučate tudi zvečer, ko vas na nočno smuko vabita osvetljeni smučišči Košuta in Jasa.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ