Naše hribe počasi začenja prekrivati vijolična odeja

Naše hribe počasi začenja prekrivati vijolična odeja
25.03.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Velika Planina

Višje v hribih je še vedno sneg, a drugje se počasi tali in daje prostor drugim barvam. Sedaj prevladuje predvsem vijolična.

Aaaah pomlad je tu! Ptički žvrgolijo, temperature so super in počasi se bo začel taliti tudi sneg v višavah. Spomlad je čas, ko pridejo na vrsto vsi ljubitelji rož in čudovitih barv. Ko pa to skombiniramo še z čudovitimi razgledi v hribih, dobimo neustavljivo kombinacijo. 

Nekaj utrinkov smo zbrali na družabnih omrežjih in jih preprosto moramo deliti z vami.

Velika Planina

Zaljubljenci v Veliko Planino vsako leto skrbno pazijo, kdaj bodo zacveteli žafrani, saj je njihovo cvetenje kratkotrajno. Cvetijo teden, deset dni, potem pa odstopijo prostor drugim spomladanskim rožam.

Na uradnem Instagram profilu Velike planine vas vabijo, da jih redno spremljajte saj bodo objavljali informacije, kdaj bo razcvet žafranov najlepši.

Mrzli vrh

Mrzli vrh nad Žirmi je kopasti vrh (987 m) zahodno od Žirov. Vrh je gol, zato nas v različnih letnih časih prijetno preseneča: konec marca zacveti milijone drobnih vijoličastih cvetov pomladanskega žafrana, v maju ozeleni trava in zacveti regrat, da je vse zlatorumeno.


Ste tudi vi ujeli barvno preprogo v svoj objektiv? Delite z nami svojo fotografijo in z veseljem jo bomo objavili. Povezavo lahko dodate kar v komentar spodaj.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ