Novoletne zaobljube za vse “outdoor” navdušence

Novoletne zaobljube za vse “outdoor” navdušence
04.01.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Pixabay

Novo leto vedno prinese nove zaobljube v življenja. Poskusimo se letos znebiti tistih običajnih, skoraj klišejskih in si obljubimo, da bo 2019 polno avantur.

O tem kako se lažje držati zaobljub smo že pisali, a najbolj pomembno je, da so te novoletne obljube samemu sebi konkretne ter dosegljive.

Sama si na začetku leta vedno rečem: “Letos bo pa več osvojenih vrhov, več splezanih smeri in naučila se bom nečesa novega...” Nikoli pa si v začetku leta ne postavim konkretnega plana, ki bi se ga skozi leto držala.

Da si boste lažje oblikovali seznam stvari, ki jih želite doseči, sem vam spodaj pripravila seznam, ki bo zagotovo všeč vsem, ki ste radi aktivni in čas preživljate zunaj.

1. zaobljuba: Planirajte večdnevni pohod

Večini enodnevne pohode in izlete v hribe še uspe izvesti, ko pa gre za večdnevno pohodništvo pa se zatakne. Postavite si cilje in se že zdaj odločite katero večdnevno turo bi radi osvojili. Mogoče povežite več vrhov in nato prespite v kočah ali pa si kot novoletno zaobljubo zadajte, da bi prehodili Slovensko planinsko pot (lahko seveda tudi samo kakšen kos poti).

2. zaobljuba: Prijavite se na tekmo

Radi tečete v hribe, osvajate s kolesom in na splošno premikate svoje telo do limita? Letos poskusite stopiti še korak višje in se prijavite na tekmo po vaši izbiri. Ko boste enkrat prijavljeni boste seveda našli še dodatno motivacijo, da se zmigate in zapustite udobje svojega doma.

3. zaobljuba: Postanite boljši fotograf

Verjetno ste že slišali izraz “Slika ali pa se ni zgodilo!”. Letos si kot cilj lahko zadate to, da osvojite še dodatno znanje na področju fotografije. Pa ne le zato, da fotografije lahko objavite na socialnih omrežjih, ampak tudi zato, da se boste še bolj znali ustaviti in občudovati lepoto narave, saj boste v njej nenehno iskali lepe trenutke, da jih ujamete v objektiv. Tako se boste znali v naravi še bolj umiriti in ceniti majhne trenutke.

4. zaobljuba: Lotite se novega športa na prostem

Ni boljše zaobljube kot to, da se odločite, da bi se naučili nekaj novega. Zima je odlična priložnost, da se na primer v bližnji telovadnici naučite športnega plezanja, si prvič obujete smučarske čevlje ali pa se preizkusite v deskanju. Če si že dolgo želite osvojiti kakšno poletno aktivnost, lahko že začnete razmišljati in raziskovati, kjer so najbolj kvalitetni in cenovno ugodni tečaji ter kako do opreme. Vsekakor pa vam bo nova aktivnost zagotovo razširila obzorja.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ