Osvoji Triglav s Fjällräven Triglav Adventure

Osvoji Triglav s Fjällräven Triglav Adventure
03.08.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ste aktivni in bi se radi v letošnjem letu povzpeli na Triglav?

Ponuja sem vam izjemna priložnost, da osvojite Triglav v prijetni družbi, pod strokovnim vodstvom mednarodnega gorskega vodnika in inštruktorja (prihodnjim gorskim vodnikom) z licenco IFMGA Roka Zalokarja.

Za sodelovanje v nagradni igri, katere nagrada je tridnevno strokovno vodenje in osvojitev Triglava, je potrebno na facebook strani NaProstem si, objaviti sliko, ki vključuje izdelek Fjällr även.

Izmed vseh objavljenih fotografij na Facebook strani NaProstem.si, bo komisija v sestavi: uredništva NaProstem.si in predstavnikom Fjällr även Rokom Zalokarjem, izbrala 5 udeležencev, ki se bodo avanture udeležili in prejeli v trajno last nahrbtnik Abisko in majico Fjällr även.

 

V izboru lahko sodelujejo:

Polnoletne osebe, ki so ustrezno fizično pripravljene, posebnega predznanja o gorništvu pa ne potrebujejo, saj jih bo o tem podučil izkušeni gorski vodnik – Rok Zalokarki je sodeloval pri številnih alpinističnih ekspedicijah po svetu: v Peruju, Kirgizistanu, Tibetu, Nepalu in Indiji.

Priporočeno je, da ste pred začetkom avanture primerno fizično pripravljeni, v praksi to pomeni, da ste vajeni večurnega dnevnega pohoda in vam težak nahrbtnik ne dela težav. Avantura Fjällr även Triglav ni sprehod v parku, a hkrati tudi ni ekstremen pohod. Ne potrebujete posebnih znanj, pomembna je predanost in uživanje v potovanju skozi prekrasno naravo Triglavskega narodnega parka.

 

Opis poti:

Fjällr även Triglav Adventure se začne v petek popoldan z zborom v Bohinju, kjer bo vse udeležence nagovoril Rok Zalokar, predstavil opremo. Prvo noč bomo preživeli v šotorih Fjällr även, ki jih bomo skupaj tudi postavili. Naslednje jutro poteka v zavetju gozda prva ura hoje in vodi do planine Jezero. Za planino Jezero nam bo pot minevale hitro, sprehodili se bomo po gorskih pašnikih planine Dedno Polje in planine Ovčarija, kjer se nam bo odprl lep razgled na del verige Spodnjih Bohinjskih gora ter proti Mali Tičarici in okoliškim goram. Še kratka pot nas loči do Dvojnega jezera, kjer bomo naredili nekaj premora. Tu se začenja naš obisk Doline Sedmerih Triglavskih jezer. Dvignili smo se nad gozdno mejo v kraljestvo svizcev in kozorogov. Pot se postopoma dviguje mimo jezer, na koncu pa nas čaka še malce bolj strm vzpon do koče na Doliču, kjer nas čaka večerja, čudovit večer pod zvezdnatim nebom in spanje.

Predviden čas hoje prvi dan 6-8h

 

Naslednji dan se bomo povzpeli na vrh Triglava. Za vzpon bomo potrebovali plezalni pas, čelado in samovarovalni komplet (celoten komplet je zagotovoljen za vse udeležence). Pridružili se nam bodo še trije vodniki, razdelili se bomo v skupine po tri ali štiri. Pot bo postala bolj strma in skalnata, opremljena z jeklenicami, ter postopoma bolj izpostavljena. Razgledi, ki se odpirajo so čudoviti, zato vam bosta dobri dve uri hoje do vrha v varnih rokah vodnika minili kot bi trenil. V lepem dnevu se nam z vrha ponujajo razgledi vse do Jadranskega morja in Grossglocknerja na drugi strani. Na vrhu pa ne boste uživali samo v razgledih; ena najstarejših tradicij v Sloveniji je, da prvopristopnike na vrhu Triglava izkušen hribolazec krsti z vrvjo po zadnji plati. Z vrha bomo pot nadaljevali proti Planiki. Tu se bolj tehnični del poti zaključi. Pot se počasi zopet spusti med travnike in v zavetje gozda. Zaključili jo bomo na planini Blato, od koder se bomo v dolino odpeljali s kombiji.

Predviden čas hoje drugi dan 8-10h

 

Za tiste, ki bodo morda po prvem dnevu ugotoviji, da poti čez Triglav ne bi zmogli, obstaja možnost, da se z vodnikom iz Doliča odpravijo naravnost proti Vodnikovem domu na Velem Polju in si s tem prihranijo zajeten kos poti v drugem dnevu. Tudi ta pot je zahtevna, vendar občutno skrajša količino hoje. (Dolič-Velo Polje 2H)

Predviden čas hoje drugi danm brez vzpona na Triglav 6h

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ