Plezalni spektakel je tik pred vrati!

Plezalni spektakel je tik pred vrati!
21.05.2019 AVTOR: M.V.

25. maja 2019 bo na Kongresnem trgu v Ljubljani potekala 3. izvedba mednarodnega plezalnega spektakla Triglav The Rock Ljubljana.

Gre za masters v balvanskem plezanju, ki se ga bodo udeležili številni najboljši balvanski plezalci tega trenutka, svojo pripravljenost pa bodo lahko stestirali tudi rekreativci. Ambasadorja tekmovanja sta najbolj dominantna športna plezalka zadnjih let Janja Garnbret in branilec skupne zmage v seštevku svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder, ki sta odgovorna za nabor tujih tekmovalcev.

Balvanski masters Triglav The Rock Ljubljana, ki poteka po pravilih Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), bo trajal dva dneva: v petek, 24. maja, bodo v plezalnem centru Bolder scena na sporedu kvalifikacije (nastopilo bo več kot sto plezalcev), dan pozneje pa bosta na Kongresnem trgu v središču Ljubljane na montažni steni pod žarometi na programu polfinale in finale. Gre za eno redkih tekmovanj v balvanih, ki so organizirana v samem središču mesta. Poleg tekme bo dogajanje v središču mesta prav pestro.

DRUŽINSKI ŠPORTNI DAN V MESTU: ADRENALINSKI PARK * ZIPLINE …

Na dan mladosti bo Ljubljana gostila že tretjo izvedbo atraktivnega tekmovanja v balvanskem plezanju, na katerem bodo nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Tekma je v svetovnem merilu posebna tudi zato, ker je edina tega ranga, ki se odvija sredi mesta, spremlja pa jo množica navijačev, kup zabavnih in rekreativnih aktivnosti za obiskovalce ter izbrana glasba.

Ambasadorja tekmovanja, ki ga gosti agencija Extrem, sta slovenska športnica leta in serijska svetovna prvakinja Janja Garnbret ter aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder. Z njima se bodo na atraktivni lokaciji sredi prestolnice pomerili kolegi iz svetovnega plezalnega vrha, preboj na tekmo je mogoč tudi preko kvalifikacij, vse skupaj pa bo ogrevanje za Tokio 2020, kjer se bodo športni plezalci prvič borili za olimpijske medalje.

GIBANJE IN ZABAVA ZA CELO DRUŽINO

Plezalni spektakel na Kongresnem trgu pa ne bo namenjen le resnim plezalcem, ampak bo punudil še kup vsebin za aktivno preživljanje prostega časa družin in mladine. Brezplačno boste lahko obiskali adrenalinski park, preleteli Kongresni trg na jeklenici (zipline), ob pomoči inštruktorjev in varnostnih vrvi preplezali umetno steno, se s prijatelji pomerili kdo se prej povzpne na steber poguma … utrip pa vam bo dvignilo tudi noro navijaško vzdušje ob spopadu najboljših plezalcev in plezalk pod sojem žarometov, ki ga bo neposredno prenašala tudi Televizija Slovenije.

Več o dogodku >>>

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ