Še zadnjič Očistimo Slovcenijo

Še zadnjič Očistimo Slovcenijo
01.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Očistimo Slovenijo

"Še zadnjič" je namreč slogan letošnje vseslovenske akcije očistimo Slovenijo.

15. september 2018 se bo zapisal v svetovno zgodovino kot dan, ko bo na milijone ljudi v 150 državah sveta čistilo svoje kraje, mesta in obale v okviru svetovne čistilne akcije World Cleanup Day 2018. V Sloveniji bo takrat tretjič potekala vseslovenska akcija Očistimo Slovenijo 2018, tokrat pod sloganom “Še zadnjič”.

Ključni cilj tokratne akcije ni samo čiščenje in postavljanje rekordov v udeležbi in količini zbranih odpadkov, ampak še zadnjič množično in združeno povabiti prebivalce Slovenije, da se aktivirajo in dajo prispevek lepšemu in čistejšemu okolju. Hkrati je vsa pozornost usmerjena v to, da s skupnimi močmi v nadaljevanju poskrbimo, da Slovenija ostane čista za vedno preko spodbujanja preprečevanja nastajanja odpadkov in boljšega ravnanja z njimi.

V več kot polovici slovenskih občin priprave že potekajo, na lokalnem nivoju bodo poleg čistilnih akcij urejali parke in zelenice, čistili vodotoke, izpeljali ozaveščevalne in druge aktivnosti. 94 občin še potrebuje lokalne koordinatorje, zato organizatorji pozivamo angažirane posameznike in občine, da se pobudi priključijo in izkoristijo pripravljenost prostovoljcev.

Več pa na spletni strani Očistimo Slovenijo.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ