Sedaj iz Triglava možen tudi spust z jeklenico

Sedaj iz Triglava možen tudi spust z jeklenico
03.08.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Planinski muzej

In sicer s pomočjo virtualne tehnologije, ki jo najdete v Slovenskem planinskem muzeju. 

Slovenski planinski muzej v Mojstrani, ki zaznamuje desetletnico delovanja, se že od začetka ponaša z moderno muzealsko zasnovo, ki nima nič skupnega z zaprašenimi vitrinami. Med zadnjimi novostmi je tudi virtualni zipline s Triglava, ki omogoča čarobno 3D izkušnjo s pristankom pred muzejem. Končno tudi spust s Triglava v natikačih ni več nevaren.

Med resnimi planinci in tudi reševalci se vsako poletno sezono sproži val ogorčenja, kako slabo opremljeni se nekateri podajajo v gore, marsikdo preceni tudi svoje fizične zmožnosti.

Virtualni zipline omogoča, da si obiskovalec muzeja povsem varno, v poletni opremi namesti varovalni pas, sede, si natakne 3D očala ter se spusti s Triglava. Lahko se vrti 360 stopinj ter spoznava vse okoliške gore, mimo letijo orli, nato sta tu gozd in dolina Vrata in po dobrih dveh minutah sledi pristanek pred planinskim muzejem.

Prvi obiskovalci so navdušeni. Nekateri se umikajo virtualnim goram, drugi vzklikajo ob lepem razgledu, tretji se od strahu tu in tam skrčijo. Spust z virtualnim ziplineom je vključen v ceno vstopnice. Za odrasle je ta devet evrov, za učence, dijake, študente, upokojence in invalide pa sedem. 

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ