Take Care of Your Trails Weekend

Take Care of Your Trails Weekend
05.04.2018 AVTOR: Maja Vojska
Že dolgo v hribe ne zahajamo le pohodniki, ampak tudi gorski in turni kolesarji. Tudi slovenski kolesarji se bodo letos pridružili akciji za urejanje gorskokolesarskih poti.

Ta konec tedna, 7. in 8. aprila 2018, se slovenski gorski in turni kolesarji že drugo leto pridružujejo akciji urejanja poti IMBA Take Care of Your Trails Weekend. Vabljeni k sodelovanju v čim večjem številu!

Tudi letos mednarodna gorskokolesarska organizacija IMBA Europe organizira akcijo urejanja gorskokolesarskih poti. Lani se je slovenska MTB skupnost zelo izkazala, več kot 440 prostovoljcev na 32 lokacijah nam je prineslo naziv najboljše MTB skupnosti v Evropi.

Dogodek Take Care of Your Trails spet predstavlja priložnost, da gorskokolesarska skupnost pokaže, da spoštujemo naravo in vse uporabnike poti, predvsem pa smo pripravljeni prispevati svoj delež k urejanju in vzdrževanju le-teh. Širši javnosti se želimo predstaviti kot športno aktivni državljani, ki radi tudi kolesarimo. Tako kot tisoči planincev in ostalih obiskovalcev gora tudi mi v gorah iščemo navdih, sprostitev in svoj mir!

"Pokažimo Evropi in širši javnosti, kakšno MTB skupnost imamo v Sloveniji! Naredimo nekaj konkretnega na poteh, ki jih uporabljamo - v prvi vrsti na planinskih poteh, ki bi lahko nekoč dobile status dvonamenskih planinskih poti, " so zapisali na mtb.si

 

Kaj lahko storiš za uspeh akcije?

Po svojih zmožnostih v lokalnem okolju organiziraj ali pomagaj pri organizaciji, oziroma posreduj nekomu, ki bo organiziral delovno akcijo prihajajoči vikend. Če je mogoče, se pogovori z lokalnim planinskim društvom in z markacisti določi odseke poti, ki jih uporabljajo tudi kolesarji in so potrebni čiščenja in vzdrževanja.

Vzdrževanje planinskih poti je enostavnejše tudi zaradi tegaker ne potrebujemo dodatnih dovoljenj lastnikov, dovolj je dogovor s planinskim društvom, kjer bodo veseli pomoči. Tako lahko planinski in širši javnosti stopimo nasproti in razblinimo vsaj del stereotipa o gorskem kolesarju v polni bojni opremi … O svoji aktivnosti prek facebooka obvesti organizatorje dogodka, da lahko poskrbijo za koordinacijo in dodatno promocijo.
 

Facebook dogodki:

Take care of Golovec trails - Ljubljana Golovec
Take care of Jarki - Soteska
Take care of your trails weekend - Kočevje
Take Care Of Črna Trails - Črna na Koroškem
Take care of your trails weekend - Črne njive nad Ilirsko Bistrico
Urejamo poti 2018 - KGK Volja - Lokavec
Take care of your trails - Rajd - Ljubljana Podutik

Vir: mtb.si/novice/6219-7-in-8-apr ila-urejamo-nase-in-vase-trej l e.html

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ