Zakaj je redna rekreacija na prostem tako pomembna?

Zakaj je redna rekreacija na prostem tako pomembna?
29.08.2022 AVTOR: Maja Vojska
Redna rekreacija prinaša veliko več pozitivnih učinkov kot si mislimo.

Rekreacija nam ne pomagal le shujšati, ampak izboljša naše življenje, splošno počutje in tudi vpliva na našo produktivnost.

Nekatere prednosti redne rekreacije:

Višji nivo energije

Ko telovadite, se izboljša pretok krvi v vaše možgane, kar vam omogoča, da ste bolj zbrani in se lažje spopadate z vsakdanjimi delovnimi izzivi. Rekreacija zvišuje tudi nivo energije, kar pomeni da se boste na delovnem mestu počutili bolj spočite in z glavo na pravem mestu. Če nimate časa za vsakodnevno obsežno rekreacijo, skušajte v svoj vsakdan vnesti že majhne spremembe, kot so: v službo se odpravite s kolesom, namesto dvigala izberite stopnice in drugo.

Vsestranske prednosti za vaše zdravje

Dobro počutje in zdravje vam omogočata, da lahko svoje delo opravljate normalno in brez ovir. Ne le, da vam rekreacija pomaga pri izgubi telesne teže in preprečuje razvoj nekaterih bolezenskih stanj, ampak redna rekreacija pripomore tudi k višji kondiciji, ki pa je na nekaterih delovnih mestih nujno potrebna.

Zmanjšuje stres in vaše mentalno zdravje

Eden od načinov za večjo produktivnost na delovnem mestu je ta, da redna rekreacija izboljšuje duševno zdravje. Redna vadba lahko pripomore k zmanjšanju občutka tesnobe in depresije. Ko vadite, vaši možgani sproščajo serotonin, ki vam pomaga, da se bolje počutite in izboljša vaše stanje duha. Redna vadba vam pomaga tudi pri blaženju stresa, kar pripomore k večji produktivnosti, tako se izboljšajo odnosi med sodelavci in nastane bolj prijazna delovna klima.

Preprečuje razvoj bolezni

Redna vadba, ki vključuje hojo, dviganje uteži, plavanje ali tek lahko pomaga zmanjšati tveganje za razvoj nekaterih vrst bolezni. To pomeni manj bolniških dni na delovnem mestu. Z redno vadbo se nam dvigne odpornost, kar zmanjšuje možnost, da bomo staknili prehlad ali gripo. Poleg tega pa rekreacija zmanjšuje možnost za nastanek nekaterih kroničnih bolezni kot je na primer diabetes tipa 2, debelost in bolezni srca.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ