Postojanke - Dom dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini

Dom dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini

Na lepo pohodniško turo se lahko podate do Čemšeniške planine, ki je zaradi naravnih lepot in posebnosti varovano območje. Planino krasi neskončen pogled na preproge čemaža.

Višina: 1120
Lokacija:
Gorovje: Posavsko hribovje
Geo točka: 46,1902733 °N / 14,9617481 °E
Nastanitev: DA
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Od začetka maja do konca septembra od srede do nedelje, preostale mesece pa samo ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Kontaktni podatki:

  • Telefon: 03 56 77 125, 031 530 140
  • Elektronska pošta: urskaucakar1@gmail.com

Nastanitev:

  • Ležišča v sobah – 16
  • Skupna ležišča – 16

Izhodišča za dostop: Čemšenik, Trojane, Trbovlje, Loke, Prvine, Jelševica, Tromeja

Ture v bližini:

Črni vrh (20 min), Krvavica (1.30 h), Zajčeva koča (1.45 h), Planinski dom na Zasavski sveti gori (3.45 h)


Dom dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini se nahaja ob robu večjega travnatega dela, s katerega se nam odpre lep pogled proti Zasavju.

Na severni strani doline Kotredeščice se skriva Čemšeniška planina, ki nam omogoča veličasten pogled na okoliške hribe. Planina je odlična za družinski izlet, na drugi strani pa ponuja raznolike pohodne poti, primerne za vse tipe pohodnikov.

Na vrhu vas v planinskem domu pričakuje srčna ekipa, ki očara vaše brbončice z okusnimi jedmi in vam popestri dan s prijetnim pogovorom. Koča je med lačnimi planinci poznana predvsem po dobrotah iz čemaža, kot so na primer čemaževa potica in čemaževa juha.

Seveda pa boste na svoj račun prišli tudi sladkosnedi, saj se vedno najde kakšen košček slastnega jabolčnega zavitka.

Dom je odlična izbira tudi za družine z otroki

Dom je odlična postojanka za planince različnega kova, odlično pa se tam počutijo tudi družine. Na planino lahko uberete krajšo in manj zahtevno pot, ki bo zanimiva tudi za otroke. Ob domu jih čakajo igrala in prostran travnik za tekanje in igranje.

V domu pa so obljubili, da se najde tudi kakšna lizika za nagrado in motivacijo pri planinarjenju.

Dom je od prvega maja pa do konca septembra odprt od srede do petka med 9. in 18. uro, ob sobotah od 8. do 20. ure in ob nedeljah od 6. do 20 ure. Preostale mesece pa je dom odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih med 8. in 17. uro.

Za organizirane skupine je možno odprtje doma po predhodnem dogovoru. Čemšeniška planina je bogata s planinskim cvetjem. Tam najdemo tudi spomladanski svišč, zlati klobuk, svečnik in rumeno kaduljo, spomladi pa so gozdovi polni velikih zvončkov in divjega česna.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ