Postojanke - Koča pri slapu Peričnik

Koča pri slapu Peričnik

Če se mudite v dolini Vrata, potem se preprosto morate ustaviti in okrepčati tudi pred Kočo pri slapu Peričnik.

Višina: 754 m
Lokacija:
Gorovje: Julijske Alpe
Geo točka: 46,4385986 °N / 13,8964005 °E
Nastanitev: NE
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Koča je odprta od konca aprila do konca novembra (od 9 do 19h).

Kontaktni podatki:

  • Telefon: 051 316 271 ali 040 263 504
  • Elektronska pošta: skumavc@siol.net

Izhodišča za dostop: Mojstrana

Ture v bližini: slap Peričnik, dolina Vrata, Slovenski planinski muzej


Pričakali vas bosta odlična atmosfera in prijazna postrežba. Koča pri Peričniku vas pričakuje od konca aprila do konca novembra. Iz Mojstrane vodi 4 kilometre dolga pot, ki se vije ob reki Bistrici in predstavlja prijeten sprehod tudi za družine z otroki. Tisti, ki jim koča predstavlja le izhodišče, lahko do nje pridejo z avtomobilom in parkirajo na 30 razpoložljivih parkirnih mestih.

Če vam kruli v želodcu, pa se le ustavite v koči, saj ponujajo odlične planinske jedi, obiskovalci pa se najraje posladkajo s slastnim zavitkom in sladoledom.

Obisk koče je še posebej priljubljen v vročih poletnih dneh, saj dolina Bistrice nudi prijetno hladno zatočišče. Letošnja novost koče je tudi pokrita terasa, kjer lahko v senci posedite tudi v najbolj vročih dneh.

Nad kočo se bohoti čudovit slap Peričnik

Od koče do slapu je 10-minutni vzpon. Ogledate si ga lahko iz vseh zornih kotov, tudi po stezi za njim. Redki so slapovi, pod katerimi se lahko tako sprehodimo! Slap je visok kar 52 metrov in najspektakularnejšo podobo nam ponudi pozimi. Takrat namreč celotna stena obeh slapov zamrzne in ustvari ledene kapnike, ki vas bodo povsem osupnili. Naravnost čudovito in eden lepših zimskih prizorov pri nas nasploh!

Če imamo avto že parkiran pred Kočo pri Peričniku, se od tod naprej napotimo peš. Pot ni dolga ali težka, do doline Vrata namreč traja do 2 uri. Najprej gremo po cesti proti dolini Vrata. Pot je lepo speljana ob reki in ob stezi bomo opazili kar nekaj informativnih tabel.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ