Postojanke - Ruška koča

Ruška koča

Koča stoji na jasi ob cerkvi sv. Areha. Zaradi svoje idealne lege vam omogoča preživeti prijeten oddih v domačnosti in tišini Pohorja.

Višina: 1246
Lokacija:
Gorovje: Gore severovzhodne Slovenije
Geo točka: 46,4948921 °N / 15,5080376 °E
Nastanitev: DA
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Koča je stalno odprta.

Kontaktni podatki:

  • Telefon: 02 603 50 46, 041 666 552
  • Elektronska pošta: milan.klancnik@siol.net

Nastanitev:

  • V sobah – 65
  • Skupna ležišča – 14

Izhodišča za dostop: Ruše, Maribor, Fram, Zgornja Polskava, Bistrica ob Dravi, Lovrenc na Pohorju

Ture v bližini: Žigartov vrh (30 min), Veliki vrh (2.15 h), Klopni vrh (3 h), Mariborska koča (1 h), Koča na Klopnem vrhu (3.15 h), pragozd Šumik (1.45 h), slap Šumik (2 h), bojišče Pohorskega bataljona na Osankarici (3 h), Črno jezero (3 h)


Namestitev je možna v Ruški koči ali pa v na novo adaptirani depandansi Čandrova koča.

Že od leta 1986 kočo vodi družinsko podjetje s planinsko strastjo. Že od vsega začetka jih vodi strast do kakovosti in prijazne postrežbe.

Vsekakor je koča vredna obiska tudi zaradi odlične hrane. Priporočili vam bodo regionalne specialitete, kot so na primer jelenji golaž, pohorski pisker, gobova juha z ajdovimi žganci ali široki rezanci z jurčki. Razočarani pa seveda ne boste niti sladkosnedneži, saj imajo v koči bogato ponudbo sladic, med katerimi seveda ne manjka pohorska omleta.

Ruška koča je najstarejša pohorska postojanka, sicer redno vzdrževana, tako da vam nudi najboljše razmerje med tradicionalnim pohorskim vzdušjem ter udobjem.

Od koče se vam odpira prelep razgled na jugovzhodni del Pohorja – Šmartno na Pohorju, Boč, Donačko goro in Medvenico. Prav tako je prelep razgled na cerkev Sv. Areha.

Lahko pa prenočite tudi v Čandrovi koči, v kateri so apartmaji in konferenčna soba, ki je zelo primerna za različne skupine.

Obisk koče je primeren tako za aktivne posameznike kot družine

V objemu pohorskih gozdov se bodo odlično počutile tako družine kot tudi bolj zahtevni pohodniki, saj so v bližini Ruške koče speljane najrazličnejše pohodniške poti. Tam se bodo odlično počutili tudi gorski kolesarji, saj je teren čudovit za uživanje na dveh kolesih, tisti bolj adrenalinski pa se lahko podajo tudi v Bikepark Pohorje.

Pri njih ni nikoli dolgčas, saj se v poletnem času skoraj tedensko odvijajo različne prireditve. Organizirajo piknike, izlete ter druge vodene aktivnosti. Poleti so možni krajši ali daljši pohodi po neokrnjeni naravi, v zimskem času pa prijetna smuka na smučiščih, ki so od koče oddaljena samo 100 metrov.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ