Izleti - Alpe Adria Trail, etapa 20: Čedad-Breg pri Golem Brdu

Alpe Adria Trail, etapa 20: Čedad-Breg pri Golem Brdu
20.04.2016 AVTOR:
Višina:
Zahtevnost:
Čas vzpona:
Smer poti:
Zavetišče:
Izhodišče:
GPS:

Zahtevnost: Nezahtevna označena pot.            

Vremenska napoved:

Izhodišče 29. etape pohodniške poti Alpe Adria Trail je Čedad, od koder čez ravnice vzhodnega dela Furlanije - Julijske krajine pripešačimo do vznožja Goriških brd in etapo zaključimo na slovenski strani meje na Bregu pri Golem Brdu.

Med vinogradi v okolici Čedada
nMedtem ko se 28. etapa poti Alpe Adria Trail z začetkom v Tarbiju pred Čedadom zaključuje po krasni makadamski poti ob reki Nadiži, pa trasa 29. etape večino časa vodi po asfaltiranih cestah in le v kratkih odsekih zavije tudi po kolovozu. V prvih letih je bilo menda asfalta še več, etapa pa kar dobre 3 kilometre krajša, potem pa so pot vsaj speljali izven glavne ceste po manj prometnih lokalnih cesticah, kjer je presenetljivo malo prometa.

Iz središča Čedada se čez Hudičev most po ulici Via Borgo di Ponte napotimo na ulico Via Santa Chiara, kjer pridemo na križišče z informacijsko tablo o poti Alpe Adria Trail. Naravnost se začne 28. etapa, na 29. pa se moramo podati desno po Via Gorizia in v drugem križišču levo, ves čas po pločniku ob glavni cesti do mesteca Carraria. Tam tik pred cerkvico zavijemo desno na ožjo pot, ki pripelje med vinograde.

Vzpon v Brda
nPo 5 kilometrih pri kraju Fornalis prečkamo glavno cesto in skozi Darnazzacco nadaljujemo v Galjan. Ves čas hodimo po asfaltu, ki ga zapustimo šele pri kraju Romanutti, kjer zavijemo levo po kolovozu in kratek čas celo po pravcati pešpoti, ki se vzpne in spusti skozi gozd.

nn

V kraju Ibana zavijemo desno na glavno cesto, po kateri že po dobrih 500 metrih pridemo do nekoliko slabše vidne oznake, ki nas usmeri levo po stopnicah strmo navzgor do cerkvice, ki jo obidemo in se rahlo spustimo do asfaltirane ceste. Malo naprej zavijemo desno in strm vzpon nas pripelje do Turistične kmetije s prenočišči Breg, kjer je načrtovan cilj.

Ker je etapa relativno kratka, jo lahko podaljšamo in prehodimo še dobrih 10 kilometrov 30. etape do sob in apartmajev Verderber v Hruševlju ali še nekaj sto metrov več do Kmetije Šibav v Neblu.

Skupaj dolžina: 0,00 km
Skupaj višinskih metrov: m
Skupaj spustov: m
Maksimalna višina: m
Minimalna višina: m
Skupaj čas: 00:00:00

Prijavljeni uporabniki lahko prenesejo GPS sled.
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ