Dunking Devils spet presenečajo: Na Veliki planini postavili najbolj noro gugalnico na svetu

Dunking Devils spet presenečajo: Na Veliki planini postavili najbolj noro gugalnico na svetu
12.03.2018 AVTOR: Maja Vojska
Za novo spletno serijo z naslovom Fly Guys so izvedli in posneli spektakularno akcijo, ki vključuje skok iz gondole na Veliko planino, prosti pad in guganje 300 metrov nad tlemi.Bomo kmalu to vragolijo lahko preizkusili vsi adrenalinski navdušenci?

Serijo Fly Guys sestavlja deset delov. Dunking Devils so jih dva meseca in pol snemali na desetih različnih lokacijah, kar devet izmed njih je slovenskih.


Akrobacije so tako izvajali na Bloškem jezeru, Gradu Snežnik, Veliki planini, v muzeju Slovenskih železnic, kamnolomu Verd, Kopru, na območju Stožic, kjer so postavili največji trampolin na svetu (10 krat 10 metrov nad luknjo v starem delu Stožic) …

Serija Fly Guys je posneta za zagon Facebookove platforme Facebook Watch, ki želi konkurirati spletnim televizijskim ponudnikom kot je YouTube in Netflix.

Med prve ustvarjalce je izbral tudi Dunking Devils in F&B Acrobatics, ki so skupaj s spletnim kanalom People Are Awesome ustvarili serijo Fly Guys. Kar devet delov izmed desetih je posnetih v Sloveniji - v Kopru, Ljubljani, na Bloškem jezeru, v kamnolomu Verd, na gradu Snežnik, na Veliki planini, v muzeju Slovenskih železnic ...

Eden izmed delov serije vključuje tudi skok iz gondole na Veliki planini

Akrobacije, posnete na gondoli, ki pelje na Veliko planino, so del te zgodbe, ki bo mogoče prerasla celo v največjo adrenalinsko ponudbo te priljubljene in dobro obiskane planote.  Člani Dunking Devils iz gondole na Veliki planini skočijo v prepad, globok 300 metrov, in prosto padajo skoraj 5 sekund, nato pa jih adrenalinska gugalnica zaniha visoko nad tlemi.  

Še preden so fantje javnost opozorili na svoj novi podvig je posnetek le tega na Facebooku prejel že več kot 330.000 ogledov 

Bo skok iz gondole kmalu del stalne ponudbe?

Devils so pri projektu sodelovali z direktorjem Velike planine Leonom Kedrom, ki je, čeprav se mu je podvig sprva zdel tako nor, da se ga ne bi upal lotiti niti Chuck Norris, dokaj hitro podprl adrenalinski predlog.

"Ko si v kabini na višini skoraj 300 metrov in se odprejo vrata, dobijo cmok v grlu tudi naši sprevodniki, ki so dnevno v kabini. Čeprav z ekipo vadimo reševanje iz kabin nihalke, je takšen skok za vse nas bil nekaj neverjetnega. Ko smo preizkusili skok z gugalnico in ugotovili, da se da vse skupaj narediti varno, sva z Domnom hitro prišla do ideje, da moramo kaj takega nujno ponoviti! " pojasni Keder.

V maju dobrodelni skok

"Skok iz gondole, skoraj 5 sekund prostega pada in nato guganje 100 m pod kabino - vse to v osrčju Kamniških Alp je izkušnja, ki ostane s tabo celo življenje. Ravno zato sem vesel, da bo nora gugalnica na Veliki planini dobila epilog. Meseca maja bodo našo gugalnico lahko v dobrodelni namen preizkusili adrenalinsko-športni novinarji in slovenski ekstremni športniki. Želja pa je še pred koncem 2018 omogočiti skoke iz gondole vsem slovenskim in tujim ljubiteljem adrenalina! " pojasni Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ