I feel Slovenia HIGHLANDER Kamnik Savinja Alps, prosta mesta se polnijo

I feel Slovenia HIGHLANDER Kamnik Savinja Alps, prosta mesta se polnijo
20.07.2023 AVTOR: Uredništvo

Tik preden stopimo v jesen pa se obeta Hihlander izvedba v Kamniško – Savinjskih Alpah; od 30.8. – 3.9.2023.

S štartom v Mozirskem gaju in ciljem na Krvavcu se bo odvila 101 km dolga preizkušnja. Organizator napoveduje tudi krajšo, predvidoma 2 ali 3 dnevno izvedbo katere podrobnosti bodo znane spomladi 2023, bo pa primerna tudi za družine.

Prireditev netekmovalnega pridiha se po novem imenuje I feel Slovenia HIGHLANDER Hercules in poteka 5 dni, krajša tri dnevna prireditev pa se imenuje I feel Slovenia HIGHLANDER Pegasus. Daljša je primerna za dobro pripravljene pohodnike v dolžini 100 kilometrov, za nekoliko manj pripravljene pa je primerna 3 dnevna v dolžini dobrih 5o kilometrov.



Dodatne informacije I feel Slovenia HIGHLANDER Kamnik Savinja Alps od 30.8. – 3.9.2023 >>>



HIGHLANDER je prireditev, ki se od drugih večdnevnih pohodov razlikuje po tem, da udeleženci spijo na prostem, na začasno urejenih šotoriščih, vso potrebno opremo kot so šotor in oblačila pa nosijo s seboj. Na kontrolnih točkah jih pričaka hrana in voda, vendar si morajo obroke skuhati sami s svojo opremo. Na kontrolnih točkah je ob popoldnevih in večerih tudi dodatni program s predavanji, zanimive delavnice, joga in večeri ob tabornem ognju in kitari. Tisti, ki pot uspešno zaključijo, prejmejo naziv HIGHLANDER in s tem posebno priznanje.

Prireditev je netekmovalne narave, vsak udeleženec hodi v lastnem tempu in »tekmuje« izključno s svojim ciljem. Izziv je s seboj nositi svojo opremo za prenočevanje in kuhanje in se orientirati po zemljevidu, ki ga prejmejo od organizatorja. Posebno pozornost namenjajo ohranjanju narave in varnosti v gorah.

Kakšni so motivi udeležencev za udeležbo?
Najpogosteje udeleženci izrazijo željo po umiku od gneče v naravo, saj na Highlanderju lahko hodijo in uživajo povsem sami. Po drugi strani se ustvarijo tudi nova poznanstva med tistimi, ki si želijo nove pohodniške družbe. Mnogim pa je skupen cilj prehoditi 100 kilometrov. Vedno več je tudi podjetij, ki svoje zaposlene spodbudijo k udeležbi in s tem dosežejo vse dobrobiti team buildinga.

Prijave in dodatne informacije najdete na https://highlanderadventure.com/kamnik/sl

IZJAVE UDELEŽENCEV:

S prijatelji smo si kot novoletno zaobljubo (ali pa kar stavo) zadali, da se v pol leta lahko pripravimo na takšno preizkušnjo in da si končno vzamemo nekaj dni samo za nas, brez službenih obveznosti in emailov. Uspelo nam je oboje, odklop od službe in najpomembneje premagali smo 100 kilometrov. Ne »prehodili«, ampak premagali, saj hoja ni bila največji izziv, bolj smo se pripravljali na to, kako bomo kuhali kosilo na gorilniku in nosili šotor. Danes že brskamo po spletu in načrtujemo na katerega od HIGHLANDERjev gremo naslednje leto!

Miha in ekipa

Letos sem se odpravila na krajšo, 3 dnevno, preizkušnjo, saj res nisem bila prepričana v svojo fizično pripravljenost poleg tega sem se prijavila sama, saj se moje prijateljice še niso opogumile. Sedaj, ko sem na cilju, vidim, da je bila to prava strategija. Do naslednjega leta se bom pripravila za 100 kilometrsko traso, verjetno v Kamniško Savinjske Alpe, družbo pa si bom našla kar na prireditvi. Udeleženci si med seboj pomagamo, tekom etape spijemo kakšno kavo, se spodbujamo, ko je težko in spijemo pivo ob zanimivih predavanjih ob večerih. To je dopust po moji meri ?

Ana, Ljubljana

Po dveh udeležbah na HIGHLANDER Velebit sva se letos odločila, da vendarle prideva pogledat Julijske Alpe o katerih Hrvati slišimo toliko pohval, hi hi. In moram povedati, da so tudi nam Hrvatom zelo všeč, še posebej čudovita trasa in zanimivosti ob trasi (npr. muzej na prostem na Kolovratu, predavanje o Rapalski meji, ogled izdelovanja skute) in pohvalili bi urejenost vaših planinskih poti. Če se malo pohecam, niste samo narod smučarjev, ste tudi planinci? Naslednje leto se vidimo v Kamniško Savinjskih Alpah.

Ivan in Ivana

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
HIGHLANDER Adventure
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ