Ideja za izlet: Obiščite adventne tržnice na avstrijskem Koroškem

Ideja za izlet: Obiščite adventne tržnice na avstrijskem Koroškem
30.11.2019 AVTOR: M.V.
Od sredine novembra pa vse do božičnega večera vas avstrijsko koroška mesta Celovec, Beljak, Vrba in Katschberg vabijo na adventne tržnice.

Pustite se začarati ob zvokih adventnih koncertov, oglejte si izdelke domače obrti in kupite katerega od prazničnih okraskov za vaš dom. Obisk priporočamo predvsem ob koncih tedna, ko poteka tudi večina prireditev.
Obiščete lahko tudi zimski Minimundus (odprto od 14.12. naprej) in si z otroki ogledate pomanjšane svetovne znamenitosti, se zapeljete za ladjico po Vrbskem jezeru in se povzpnete na 100m visok stolp Pyramidenkogel, od koder boste imeli lep pogled na celotno regijo.

Celovec - Božično doživetje za vso družino - 16.11. - 23.12.

Največji adventni sejem na avstrijsko koroškem je v Celovcu, kjer pripravijo prireditve na štirih lokacijah. Na Novem trgu (Neuer Platz) pred mestno hišo bo ob številnih stojnicah in okrašenih jelkah urejen pravljični kotiček ter lesena ploščad s teleskopom in prostorom za fotografiranje s celovškim zmajem v ozadju. Zapeljite se s kočijo s trga po okrašenem mestu, 30. decembra pa bo tukaj potekalo tradicionalno kmečko silvestrovanje.

Pred Deželno hišo (Landhaushof) bodo decembrske petkove večere (ob 18h) popestrili z nastopi najboljših lokalnih pevskih zborov, na Stolnem trgu (Domplatz) pa bodo ob koncih tedna pripravili božično vzdušje, kot smo ga poznali nekoč s stojnicami z ročno izdelanimi okraski, figuricami jaslic, pleteninami in drugimi tradicionalnimi prazničnimi darili, po trgu pa se bo vil vonj po pečenih jabolkih.

Ob petkih, sobotah in nedeljah (11.30h - 19h) se lahko zapeljete z ladjico po Vrbskem jezeru iz Celovca do Vrbe (Velden) ter si ogledate še tradicionalno adventno tržnico v samem kraju. Lahko kupite kombinirano vstopnico za ladjico, Minimundus in stolp Pyramidenkogel, je pa dobrodošla predhodna rezervacija, saj so termini običjano 14 dni v naprej zasedeni.

Obisk adventnega Celovca priporočamo tudi avtodomarjem, saj je tik ob centru mesta urejeno postajališče za avtodome(GPS 46.6184,14.3074), kjer nočitev stane 5 eur, doplačati pa je potrebno za elektriko in vodo.


Beljak - mesto v lučkah - 15.11. - 25.12. & 27.12. - 31.12.

Beljaku v adventnem času rečejo tudi mesto v lučkah in je tradicionalno zbirališče za stare in mlade. Vse do božiča bodo na številnih rustikalno oblikovanih hišicah gostom ponudili kulinarične užitke in nakupovalno zabavo.

Za otroke so pripravili možnost drsanja na urejenem drsališču v centru mesta, jahanje ponijev, mini živalski vrt, Jezuščkovo pošto, steno želja in vožnje s kočijami. Na ogled so trije tematski adventni sejmi: tradicionalni advent, umetniški advent in eko - kmetijski advent. Obisk adventnih tržnic v Beljaku lahko združite tudi z nakupovanjem daril v lepo okrašenih trgovinah v centru mesta.

Adventna pot Katschberg - božič kot nekoč - 27.11. - 22.12. & 25.12.

Če boste v adventnem času obiskali smučišče Katschberg (odprje je prevideno za 6.12.), potem se odpravite na 2,5 km dolgo pot, ki vas popelje med kočami in seniki in kjer je vsaka postaja posvečena drugi božični tematiki: obrtniške koče, božičkova delavnica, delavnica izdelave medvedkov za otroke, koča razmišljanja... Vozilo je najbolje parkirati na parkirišču od smučišča in se potem peš ali z organiziranim prevozom odpraviti do začetka poti pri gostišču Bacher.

Obiskovalci na Katschberg adventni poti dobijo svojo luč - laterno, s katero si dodatno osvetlijo pot in hkrati pričarajo romantično vzdušje. Pustite se očarati in prisluhnite božičnim melodijam domačih glasbenikov. Pogrejte se ob čajnih postojankah in doživite nepozabne spomine na počitniško regijo Katschberg. Adventna pot je odprta vsako sredo, petek, soboto in nedeljo od 14 - 20.30h.

Lahko pa se odločite tudi za vožnjo s konjsko vprego in sanmi - vse dni, ko je odprta adventna pot na vsakih 30 minut. Prva vožnja od gostišča Alpengasthof Bacher ob 14. uri, zadnja vožnja pa ob 18. uri. Vožnja s sanmi s konjsko vprego je možna le s predhodno najavo tel. +43 664 28 44 583 ali mail: info@pferdezentrum-katschberg.at. Vse informacije o adventnih tržnicah na avstrijskem Koroškem dobite na www.advent.koroska.info

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ