Izletniška ideja: Koruzni labirint v Mariboru

Izletniška ideja: Koruzni labirint v Mariboru
19.07.2019 AVTOR: M.V., FOTO: FB labirinta

V Mariboru so znova odprli največji tematski park v Sloveniji, doživljajski park v koruznem polju, na katerem so oblikovali labirint z več kot tremi kilometri poti.

Labirint s potmi v obliki satovja in čebele, ki skupno v dolžino merijo 3.339 metrov, so oblikovali na polju ob Streliški ulici v Mariboru, potem ko je bil lanski v kraju Dravski Dvor.

Letos jim je sicer nekoliko zagodlo mrzlo pomladansko vreme, ki je upočasnilo rast koruze, zaradi česar so labirint odprli nekoliko pozneje, obenem pa jim je narava dala več časa, kar so izkoristili in pripravili številne novosti. Park na 40 tisoč kvadratnih metrih ponuja 20 interaktivnih orientacijskih točk, med njimi 17 novih in tri, ki so bile lani najbolj priljubljene.

"Naše vodilo še zmeraj ostaja dan brez tablice in telefona, ki so ga lani z velikim navdušenjem pozdravili obiskovalci iz vse Slovenije," je povedala vodja projekta Nataša Drozg iz društva za preživljanje prostega časa Labirint. Kot je pojasnila, so načrt letošnjega labirinta, ki je bolj zahteven od lanskega, oblikovali študentje mariborske fakultete za arhitekturo pod mentorstvom Roka Kamnika.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ