Izletniške ideje: Rabeljsko jezero

Izletniške ideje: Rabeljsko jezero
22.09.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Youtube

Lepe jesenske vikende izkoristite za izlete in raziskovanje novih krajev. Ena izmed čudovitih lokacij, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne je Rabeljsko jezero.

Na vzhodu Italije, tik ob meji s Slovenijo, leži v globoki alpski dolini idilično Rabeljsko jezero. 

Rabeljsko jezero (oz. Lago del Predil) je jezero v italijanski občini Trbiž v Julijskih Alpah. Nahaja se v neposredni bližini prelaza Predel, ki predstavlja državni mejni prehod med Italijo in Slovenijo. Od mejnega prehoda Rateče do Rabeljeska jezera vas loči 20 kilometrov in slabih 25 minut vožnje. 

Jezero ledeniškega izvora je nastalo v morenski kotanji. Leži na višini 959 metrov nadmorske višine, dolgo je okoli 1.400 m, široko do 400 m, največja globina pa je 35 m. 

Rabeljsko jezero obdaja čudovita narava, gozd in osupljiva gorska kulisa. A pozor: voda v jezeru je precej hladna, nekateri si upajo stopiti v vodo samo do kolen.

Odlična lokacija za veslanje in supanje

K izletu lahko dodate pohodne ture ali pa preveslate jezero s kajakom, supom ali napihljivim čolnom. Nekaj malega lahko najamete ob jezeru.

Zaradi pogostega popoldanskega vetra je ob jezeru tudi Windsurf center. Če želite brezvetrje, se torej raje odpravite v dopoldanskem času. Gostinska ponudba je skromna, zato prinesite s seboj piknik košarico.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ