Izletniške ideje: Snežne radosti kličejo!

Izletniške ideje: Snežne radosti kličejo!
01.12.2017 AVTOR: Maja Vojska
Vsem smučarskim navdušencem se zagotovo danes smeje! Ta teden nas je razveselila snežna pošiljka, veliko smučišč pa predčasno odpira svoja vrata. Ponekod boste lahko smučali celo zastonj!

Imate radi nočno smuko? Preverite kje vse boste lahko letos smučali v soju žarometov! Vse o smučanju in še več v naši najnovejši številki revije NaProstem. 

image
Naročite svoj izvod > > >

Obiščite slovenska smučišča

Paketu slovenskih smučišč, ki so že odprla vrata, Kanin in Vogel že za martinovo, Krvavec in Kranjska Gora pa teden dni pozneje, se ta konec tedna pridružujejo še smučišča z vzhodnega dela Slovenije.

Danes so naprave pognali na Rogli in Kopah

Kot so sporočili z Rogle, bo med 9. in 17. uro obratoval sistem Planja z več vlečnicami in štirisedežnico. Urejenim tekaškim progam, ki so na voljo že nekaj časa, se bo danes pridružilo tudi adrenalinsko sankališče Zlodejevo, ki bo do nadaljnjega odprto ob sobotah in nedeljah med 12. in 18. uro. Do nadaljnjega veljajo cenejše cene!

NA KOPAH DANES SMUČATE BREZPLAČNO: Na Kopah bodo v novo sezono zakorakali z nočno smuko, ki pa bo za vse smučarje povsem brezplačna, zato po službi hitro po smuči in izkoristite današnje ugodnosti. Jutri boste za celodnevno smuko + malico odšteli 16,9 evra.

Ugodnejša smuka vas čaka tudi na Kopah, kjer bodo v novo sezono zakorakali z nočno smuko, ki bo za vse smučarje brezplačna. Ugodnosti bodo smučarji deležni tudi v soboto, ko bodo za dnevno smuko (obratovala bosta Pungart in Sedlo) odšteli 16,9 evra, kamor je vključena tudi malica.

V soboto boste lahko smučali tudi na Areškem Pohorju in Golteh

Sezono pa bodo otvorili tudi na drugih smučiščih: Tako bo na Golteh smuka na voljo že za 15 € za odrasle in 10€ za otroke. Areškem Pohorju, kjer bodo obratovale vlečnice Areh, Ruška in Cojzerica. Za smuko boste odšteli 16 (odrasli) oziroma pet evrov (otroci in invalidi). V soboto ob 10. uri pa bodo naprave pognali tudi na smučišču Šentjošt!

 

Vse o smučanju in še več pa si lahko preberete v naši novi številki revije NaProstem! Preberi več > > >

Obisk ledene dežele!

Z današnjim dnem odpira svoja vrata tudi Ledena dežela, ki nas bo ponovno popeljala v pravljični svet. Tokrat bomo spoznali Mašo in medveda, s škrati si bomo ogledali Kentavra in Grifona, zlata ptica nam bo obudila spomine na svet slovenskih ljudskih pravljic, na nas pa bo prežal tudi zmaj iz Postojnske jame s svojimi mladiči.

»Ledena dežela je projekt, ki nastaja vse leto. V posebnih strojih zamrzujemo kristalno čiste ledene bloke. Dva 130 kilogramov težka ledena bloka po posebnem postopku nastajata tri dni, « pojasnjujejo.

?Izkoristite lep vikend za snežni obisk gora, a pazite na plazove!

Nič ni lepšega kot izkoristiti zasnežen dan v gorah, ampak pazite, da vam ga ne pokvarijo razmere. 

PZS opozarja: »Nevarnost snežnih plazov se zaradi sneženja spet povečuje in bo nad nadmorsko višino okoli 1300 m ZNATNA, 3. stopnje, nižje pa ZMERNA, 2. stopnje. Nevarna so strmejša pobočja in mesta z napihanim snegom, kjer lahko že ob manjši obremenitvi snežne odeje sprožite snežni plaz. «

Preberi več > > >

Vir PZS

Božičkov muzejski vlak gre prvič na pot že to soboto!

Ta december bo po slovenskih tirih 34-krat peljal Božičkov muzejski vlak, na voznem redu bo 15 voženj s Pravljičnimi vilami v Celje in deset voženj z Muco copatarico v blejsko zimsko pravljico, so napovedale Slovenske železnice.

Prve vožnje z Božičkovim muzejskim vlakom bodo v soboto, 2. decembra, ko bo iz Ljubljane najprej zapeljal do Postojne, nato še do Sežane in Nove Gorice. Vožnje se bodo potem vrstile proti Litiji, Zidanemu Mostu in Dobovi, nato še med Novim mestom in Metliko, Novim mestom in Sevnico ter Trebnjem in Sevnico.

 

Značke: Aktivnosti, Smučanje
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ