Kako pozimi obiskovati hribe v družbi psov?

Kako pozimi obiskovati hribe v družbi psov?
21.01.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Katja Jemec

Radi obiskujete hribe s svojim štirinožnim prijateljem tudi pozimi? Potem vam lahko pride prav znanje pridobljeno na zimskem pasjem taboru.

Veliko ljudi si dneva brez pasjega prijatelja ne zna predstavljati. Te navihane oči so ponavadi prva jutranja budilka in najboljši osebni trener, saj smo primorani iti na sprehod ne glede na razpoloženje.

Če smo sami aktivni in radi preživljamo čas v naravi, nas to naredi idealnega lastnika psa. Z aktivnostjo želimo okrepiti znanje in ubogljivost, ter psa istočasno utruditi. Kakor pravijo: “utrujen pes je priden pes.”

Ker psi obožujejo naravo, jih zelo radi vzamemo tudi v hribe ali celo visokogorje.

Žan Karničar, veterinar na Kliniki Loka in član GRS pravi, da je za varno gibanje v gorah pomembno, da sta za pohodništvo dobro pripravljena oba - mi in naš štirinožec. Potrebno je znanje, da kritično ocenimo razmere na terenu, priporočljivo pa je tudi, da imamo osnovno znanje prve pomoči, da vemo kako pomagati v primeru, ko se stvari ne odvijajo po našem načrtu.

Različni strokovnjaki bodo delili svoje znanje na prihajajočem zimskem kampu, ki bo potekal od 8. do 10. marca v Bohinju. Zelo dobro obiskan dogodek, ki združuje vse aktivne lastnike in njihove štirinožce. Tri dni prijetnega pasjega druženja in pridobivanja novega praktičnega znanja.

Vabljene vse pasme, vseh starosti, z predznanjem ali brez predznanja.

Več o delavnici in prijava >>>

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ