Kam na izlet med krompirjevimi počitnicami?

Kam na izlet med krompirjevimi počitnicami?
28.10.2019 AVTOR: M.V., FOTO: FB Velika planina

Bi radi proste dneve preživeli malo bolj aktivno? Spodaj imamo za vas nekaj odličnih idej kaj početi in kam se odpraviti na izlet.

3 ideje za aktivnosti

1. Supanje

Supanje je ena od vodnih aktivnosti, ki jih lahko s pomočjo pravilne opreme (predvsem pozimi, ko je mraz), počnete skozi celo leto. In prav jesen in lepe jesenske barve ponujajo nepozabno suparsko doživetje. Predvsem Cerkniško jezero v jeseni zaživi v vseh svojih barvah, pa reka Kolpa je odlična izbira ne glede ne letni čas. Če bi radi med supanjem družbo, se lahko odločite za organizirane sup izlete.

2. Hribolazenje

Veliko slovenskih vrhov je primernih za jesensko pohodništvo. Izpostavimo lahko že hribovja v Posočju, kjer se lahko poleg obiskovanja različnih vrhov odpravite tudi po poteh prve svetovne vojne. Jesen s svojo barvitostjo kar kliče po tem, da se odpravite v naravo. Ustavite se v planinskih postojankah ali na turističnih kmetijah in si privoščite lokalne dobrote. Seveda prej preverite, katere postojanke so odprte.

3. Plezanje

Plezanje je jeseni in spomladi najbolj prijazno do plezalcev, saj se izognemo vročini še vedno pa lahko najdemo lokacije, kjer nas bo sonce prijetno grelo. Namig za plezalno lokacijo: plezališča okoli Roča in Buzeta, plezališča v Rovinju, kjer je lahko novembra še zelo prijetno toplo. Na splošno je pri naših sosedih kar nekaj odličnih možnosti za jesensko plezanje. Na primer otok Krk, ki ponuja veliko možnosti za aktivne počitnice, tudi za športno plezanje, za najhrabrejše pa ni izključen niti kak zapoznel skok v morje.

Plezanje v Limskem kanalu s čudovitim razgledom na morje! (Vir foto: www.anzecokl.com

3. izletniške ideje

1. Belopeška jezera

Jesenski lahkoten sprehod okoli jezer ali kolesarjenje iz Mojstrane (ali Kranjske Gore) do Belopeških jezer. Belopeška jezera so čudovita in lahko dosegljiva, lahko jih obiščete z avtom, kolesom ali peš in zagotavljam vam, da boste nad njimi navdušeni- in to v vseh letnih časih. Belopeška jezera (Laghi di Fusine ali Mangartska jezera) s svojo zeleno-modro barvo vode in pogledom na veličastni Mangart nikoli ne razočarajo. Najdemo jih v Italiji, le nekaj kilometrov za mejnim prehodom Rateče v smeri proti Trbižu.

2. Velika planina

Jesen je čas, ko se dolina rada zavije v jutranjo meglico, vrhovi in planine pa se že od jutra kopajo v soncu. Velika planina, čudovita vasica na 1666 metrih nadmorske višine, je idilični kraj za sprehode in oddih v naravi.

S svojo neokrnjeno lepoto, tradicionalnim pašništvom in unikatnostjo, nas vabi k sebi predvsem poleti. Preostale mesece pa ostaja malce neopazna, a njena lepota se kaže v vseh letnih časih. Jesenski topli sončni žarki kar vabijo ven iz sivih mest, na svež gorski zrak in prijetno sonce!

Preverite kako obratuje nihalka in sedežnica TUKAJ.

3. Špičnik in pot v obliki srca

Pot v obliki srca na Štajerskem, natančneje na Špičniku, kjer se nahaja tudi turistična kmetija, s katere lahko občudujete lepoto narave, je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij tudi izven Slovenije.

Lepo jesensko vreme je idealno za kolesarjenje iz različnih lokacij proti Špičniku. Prelepe barve med vinogradi in še lepši razgled. Razvajate pa se lahko tudi na bližnjih turističnih kmetijah.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ