Kje v Sloveniji lahko uživate v zimski pravljici?

Kje v Sloveniji lahko uživate v zimski pravljici?
21.12.2018 AVTOR: M.V.; FOTO: Mojstrana

Iščete ideje za zimske izlete z družino? Potem preverite naših 5 idej. 

1. Mozirski gaj

Še nekaj dni manjka do najlepšega praznika v letu in če bi ga radi doživeli na prav poseben način, priporočamo obisk Mozirskega gaja. Park, ki je spomladi in poleti cveti, se pozimi spremeni v božično pravljico, kjer na poti po njej odkrijete čaroben stolp, začaran gozd, tunel svetleče mavrice in še marsikaj drugega, kar spada v zimsko pravljico.

2. Mojstrana

Ko stopinje padejo pod ničlo, je za ustvarjalce Ledenega kraljestva pravi čas, da odprejo vrata in vas povabijo medse. Na poti po kraljestvu si lahko ogledate ledene skulpture, se sprehodite skozi ledene mostove in ledeni gozd, vse to pa v soju bakel in latern. Še večja atrakcija pa je velika gledališka predstava živih jaslic.
3. Arboretum 
Pozimi pa Mozirski gaj ni edini park, ki se preobleče v praznični kostum - to stori tudi Arboretum. Tako se lahko decembra skozi priljubljen park sprehodite v družbi novoletnih luči, pestrega prazničnega programa, vmes boste srečali božične stojnice in morda tudi katerega od dobrih mož:)

4. Postojnska jama 
Kulisa, kot je Postojnska jama, je posebna že sama po sebi. Ko pa pride božični čas, se njeni oskrbniki še bolj potrudijo in ustvarijo nekaj nepozabnega. Že nekaj let je tako naša največja turistična atrakcija prizorišče živih jaslic, ki božično zgodbo predstavijo v 5 kilometrov dolgi predstavi skozi jamo in obisk naredijo drugačen, od vseh ostalih prej.
5. Drsanje ob morju 
Nazadnje pa imamo še en top predlog za izlet, kjer boste klasičen zimski šport doživeli na malce drugačen način. V Kopru so se letos potrudili in za vse obiskovalce postavili posebno drsališče, ki se na veliki površini nahaja tik ob morju. Zakaj pa ne, zima, čisto po svoje!

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ